Frosé (Frozen Rosé) is onze nieuwe favoriete drankje en we kunnen er niet genoeg van krijgen. Dit drankje is namelijk per-fect voor de zomer, maar ook als het weer niet eens zo knap is drinken we dit graag. Het is net een slush puppy (jeugdsenstiment), alleen dan met Rosé. Zo maak je ‘m:

Ingredienten voor 4 tot 6 glazen

– 1 750 ml fles goede, donkere rose (Pinot Noir of Merlot rosé)
– ½ kopje suiker
– 250 gram aardbeien, geschild en gesneden
– Citroensap

Zo maak je het

Giet de rosé in een grote schaal en vries dit ongeveer 6 uur in tot het bijna helemaal bevroren is (het wordt nooit echt een ijsblok door de alcohol). Als dit koud genoeg is kun je beginnen met de siroop. Breng de suiker en een half kopje water aan de kook in een mediumgrote pan. Zet het vuur niet te hoog en roer ongeveer 3 minuten constant tot de suiker opgelost is. Voeg de aardbeien toe en haal de pan van de hittebron af. Laat dit 30 min staan zodat de smaak van de aardbeien in de siroop kan trekken. Zeef dit met een fijne zeef (niet op de substantie drukken) en laat het in een kleine kom druppelen. Dek dit af en laat het voor 30 minuten in de koelkast staan.

Haal de rose uit de vriezer en schraap dit in de blender. Voeg het citroensap, de aardbeiensiroop en ijsblokjes toe. Mix dit tot het glad is. Zet de blender (of giet het over in een kan) hierna in de vriezer. Laat dit 25 tot 35 minuten staan totdat het ongeveer de dikte heeft van een milkshake.

Sluit de blender weer aan en mix totdat je frosé de structuur van een slush puppy heeft. Verdeel het hierna in de glazen. Cheers!

P.S. Heb je een feestje? Je kan dit drankje een week van te voren al maken. Handig!

Cocktailavond houden?
De lekkerste cocktails met maar drie ingrediënten!

PHOTO CREDITS PULSD.COM
(Visited 13 times, 1 visits today)