Recept met een superfood die je nog niet kent!

Health coach Cil (van Your Health Coach) heeft deze week een nieuw ingrediënt voor je boodschappenlijstje: curcuma Longa. (Hè?). Misschien heb je er al eens van gehoord: curcuma beter bekend als geelwortel.

De wortel van deze plant is erg lekker en hij heeft een soort peperachtige smaak. Je kan er gerechten heerlijk mee kruiden. Maar het is ook een zeer sterke antioxidant en helpt onder andere om veroudering tegen te gaan (bye bye rimpels, hello stralende jonge huid!).

Maar ze helpen dus ook je gezondheid een handje, zo verminderen ze bijvoorbeeld het risico op hart- en vaatziekten, en het wordt vaak gebruikt bij kwaaltjes zoals verkoudheid. En daarnaast heeft curcuma een cholesterolverlagende werking.

En het goede nieuws is dat je het gewoon kan vinden in de supermarkt!

Hieronder vind je een heel gezond en lekker recept met curcuma!

Quinoa met wilde spinazie en feta

– 400 gram quinoa

– 350 gram wilde spinazie

– 1 kleine winterwortel

– 1 rode puntpaprika

– 1 rode ui

– 1/4 liter groentenbouillon

– halve theelepel chilipoeder

– 3 theelepels kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– handje pompoenpitten

– handje sesamzaadjes

– feta (naar eigen smaak)

– cherrytomaatjes (naar eigen smaak)

– 2 tl kokosolie

– zwarte peper

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd de wortel in dunne plakjes of reepjes evenals de paprika en de ui (in ringen). Verhit vast 2 tl. kokosolie in de wok en fruit hierin de ui, wortel en paprika voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan alle kruiden toe aan de groenten, even goed roeren en doe dan de spinazie erbij. Zet het vuur hoger en roerbak de groenten, als het dreigt aan te branden voeg je een scheutje bouillon toe totdat alles gaar is. Schep op ieder bord een portie quinoa en daaroverheen de groenten, pompoenpitten, sesamzaadjes en feta. En serveer de cherrytomaatjes aan de zijkant.

Eet smakelijk!

Liefs,

Cil