Je leest het goed: pizza-soep. Het is toevallig ontstaan in een kapperszaak waar collega’s aan het overleggen waren over hun lunch of the day. De één had zin in een soepje en de ander was aan het craven voor pizza. En zo is de pizza-soep ontstaan! Maak hoe maak je dit nou? Want het lijkt ons dus god-de-lijk.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
300g rundergehakt
2 uitjes
2 tenen knoflook
2 gele paprika’s
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
olijfolie
1,5 liter water
3 runderbouillonblokjes
50g parmezaanse kaas
6 pomodori tomaten
1 ciabatta
Zo maak je het:
1. Verhit de pan en druppel er wat olie in. Rul het gehakt gedurende 5 minuten
2. Snipper de uitjes
3. Snijd nu de knoflook fijn (met een knoflookpers mag ook)
4. Snijd de paprika in blokjes
5. Hak het tijm en de rozemarijn fijn
6. Voeg de ui, knoflook, paprika’s, tijm en rozemarijn aan het gehakt toe. Roer het geheel 5 minuten mee en schenk er daarna het water erbij. Voeg nu de bouillonblokjes toe en laat de soep 10 minuten koken op een laag vuur
7. Voeg een paar reepjes Parmezaanse kaas toe aan de soep
8. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe
9. Je soep is nu klaar! Serveer het met een ciabatta brood voor een perfect lunch!
Eet smakelijk!
READ NEXT:
>
>
> Recept: gezonde chocolate chip cookies