RECEPT: Pizza met 35(!) % minder calorieën

Hoewel je het weleens voor jezelf goed praat, een pizza is helaas niet gezond. Het brood en de kaas zorgen er helaas voor dat dit gerecht op de fast food lijst is komen te staan. Zou je misschien niet denken met al die groente erop, toch?

Laten we een van de twee ongezonde ingrediënten uitschakelen en de kaas voor lief nemen. Vandaag gaan we aan de slag met de bodem van de pizza. Daarna kan je hem zo gezond of ongezond maken als je zelf wil.

Aubergine

 

Wat heb je nodig?
1 aubergine
1 ei
1/2 kopje amandelmeel
2 eetlepel kokosmeel
2 eetlepels lijnzaad
1 theelepel Italiaanse kruiden
zout en peper

Aan de slag: lees hier hoe je de pizzabodem maakt

 

Bloemkool

 

Wat heb je nodig?
1 ei
1 bloemkool
1/4 kopje Parmezaanse kaas
1/4 kopje mozzarella
1/2 theelepel basilicum
1/2 theelepel oregano
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel amandelmeel (optioneel)
zout en peper

Aan de slag: zo maak je de bloemkool pizzabodem

Rode biet

 

Wat heb je nodig?
1 1/4 kopje bietjes
3/4 kopje quinoameel
1/2 kopje hazelnootmeel
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 ei
1 eetlepel kokosolie

Aan de slag: lees hier hoe je de pizzabodem met rode biet maakt

 

Pompoen

 

Wat heb je nodig?
1 ei
350 gram pompoen
100 gram amandelmeel
30 gram kokosmeel
3 eetlepels psyllium husk vezels
2 theelepels olijfolie
1 theelepel oregano
1 theelepel knoflookpoeder
zout en peper

Aan de slag: zo maak je de pizzabodem met pompoen

Zoete aardappel

 

Wat heb je nodig?
1 zoete aardappel
1 ei
2/3 kopje havermout
1/2 theelepel zout
snufje knoflookpoeder
1 eetlepel olijfolie

Aan de slag: lees hier hoe je de pizzabodem met zoete aardappel maakt

Meer gezonde dingen maken?
3 recepten voor de hele dag ZONDER suiker
RECEPT: te lekkere en gezonde pumpkin spice latte