RECEPT: Salted Caramel Cheesecake

Het weekend is bijna voorbij en daar worden wij natuurlijk niet gelukkig van. Maar wat is er nou beter om je het begin van je week wat dragelijker te maken dan een lekkere cheesecake? Na de Kinder Bueno cheesecake hebben wij de smaak te pakken en zijn we op zoek gegaan naar een cheescake die net zo lekker is en niet te veel moeite kost om te maken. Toen kwamen we uit bij deze no-bake salted caramel cheesecake. Bij de woorden salted en caramel waren wij al verkocht. Dus let’s get cooking!

Salted Caramel Cheesecake

 

Dit heb je nodig:

Voor de bodem
250g shortbread koekjes
75g Zoute Pretzels
135g ongezouten Boter

Voor de vulling
450g mon chou
1 theelepel vanille extract
100g poedersuiker
150g Caramel Dulce de Leche
1 theelepel zeezout
300ml crème fraiche

Voor de decoratie 
Caramel saus
Toffee Popcorn
Pretzels

Zo maak je het:
Versnipper de koekjes en pretzels in een keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter. Spreid het mengsel over de bodem van een bakpan en druk stevig vast. Laat het in de koelkast hard worden terwijl je de rest maakt.

Gebruik een elektrische mixer om de roomkaas, vanille en poedersuiker te mixen tot het glad is. Voeg daarna de Dulce de Leche toe. Dulce de Leche is een karamel en kan moeilijk te vinden zijn. Sommige winkels verkopen het namelijk niet, maar je kunt het hier online bestellen.

Doe hierna de crème fraiche en zeezout erbij. Mix het weer tot het een dikke mouse vormt.  De key hierbij is om het rustig te mixen, want als je het te snel doet, wordt het te waterig. Laat het overnacht in de koelkast en decoreer de karamelsaus, popcorn en meer Pretzels!

Zo overleef je die maandag
Slecht geslapen? Dit helpt je door de maandag heen

Kan je ook geen genoeg krijgen van Salted karamel?
RECEPT: Salted Caramel Hot Choco à la Tony Chocolonely!