Jaaa, het is weer zover! Wij hebben (alweer) een heerlijk recept met salted caramal à la Tony Chocolonely. En dit keer is het geen hot choco of ijs, maar een recept voor koekjes! Lees snel verder.
Ingrediënten
- 195 gram bloem
- 50 gram + 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 1/2 theelepel baking powder
- 1/4 theelepel zout
- 10 eetlepels gezouten boter (zacht)
- 200 gram suiker
- 100 gram bruine suiker
- 2 eieren
- 1 1/2 theelepel vanille extract
- 24 fudge blokjes karamel
- 150 gram poedersuiker
- Zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de bloem, cacaopoeder, baking powder en zout in een kom en mix alles.
- Mix zo’n 4 minuten in een andere kom de suiker en boter met een staafmixer op medium tempo.
- Doe vervolgens de eieren erbij en mix weer.
- Voeg het vanille extract toe en mix alles op een laag tempo tot alles een geheel is.
- Pak twee keer met een eetlepel wat deeg en rol dit tot een balletje. Doe in het midden een stukje karamel en strooi over de bovenkant van het karamel wat zeezout. Zorg dat je het stukje karamel niet meer ziet door het deeg eromheen te draaien. Doe dit tot alle karamel stukjes op zijn.
- Leg de koekjes op bakpapier en bak ze in de oven zo’n 11 tot 13 minuten.
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op het bakpapier voordat je ze verplaatst.
- Doe een rijke laag poedersuiker over de koekjes heen.
Let op: de karamel zal hard worden als de koekjes afkoelen. Het is dus lekkerder als je ze iets warmer serveert. Enjoy!
READ NEXT
> RECEPT: pompoen chocolate chip pannenkoeken
> Healthy recipe: avocado chocolate cookies
> RECEPT: supersnelle detox met deze soepjes