RECEPT: supersnelle detox met deze soepjes

Tijdens dit koude winterweer is er niets lekkerder dan een warme kop soep (of hot choco), en hoe fijn is het als je lichaam een supersnelle detox ondergaat terwijl je soep eet?! Wij hebben voor jou dé recepten.

The Grace Minestrone Soup
In deze soep zit zoete aardappel, broccoli en wortelen die je lichaam helemaal detoxen. Je krijgt van deze soep een mooie huid en sterke nagels. Snel uitproberen, dus!

Ingrediënten
– 1 wortel
– 1 ui
– 1/2 prei
– 100 gram broccoli
– 50 gram zoete aardappel
– 1 courgette
– 50 gram baby spinazie
– 50 gram erwten
– Zout, peper en tijm
– 1 eetlepel koolzaadolie
– 1 eetlepel tarwegras poeder

Bereidingswijze
Hak de groentes in kleine stukjes. Verhit de olie in een grote pan en voeg de ui en tijm toe. Laat dit “zweten” voor vijf minuutjes. Voeg de groentes toe en kook 10 minuten op hoog vuur tot de groentes zacht zijn. Zet het vuur lager en doe een deksel op de pan. Laat dit 10 minuutjes garen.
Doe zout en peper op de groentes en laat de pan nog 10 minuten op het vuur staan. Strooi tenslotte het tarwegras poeder erbij en serveren maar!

Super Green Soup
Deze soep hydrateert en houdt je lichaam in balans. In deze soep zit selderie, spinazie en spirulina die spierpijn en hoofdpijn voorkomen. Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg.

Ingrediënten
– 2 sjalotjes
– 1 selderie
– 1 knoflook
– Zout, peper, tijm
– 2 Daun salam bladeren
– 500 gram broccoli
– 100 gram spinazie
– 1 eetlepel koolzaadolie
– 1 eetlepel spirulina poeder
– Mungbonen en alfafa als garnering

Bereidinsgwijze
Verhit de koolzaadolie in een pan en laat de sjalotjes, knoflook, selderie en kruiden “zweten” voor 1 tot 2 minuutjes. Doe water in de pan en voeg de broccoli (in stukjes) toe. Breng het water aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat de broccoli 10 tot 12 minuten garen. Laat staan tot de broccoli zacht is. Doe wat zout en peper, de spinazie en spirulina poeder erbij en doe alles in een blender. Pureer alles tot het zacht is en serveren maar!

Spiced Sweet Potato Soup
Deze soep is vooral goed voor vrouwen die last hebben van hun menstruatie of de menopauze. Daarnaast is de soep ook goed tegen acné en vlekken.

Ingrediënten
– 2 sjalotjes
– Tijm
– 1 knoflookteen
– 1 wortel
– 2 Daun salam bladeren
– 2 zoete aardappelen
– 1 eetlepel maca superponer
– Pistachenootjes en vlaszaadjes als garnering

Benodigdheden
Verhit olie in een pan en laat de sjalotjes, knoflook, selderie, wortel en kruiden “zweten” voor 1 à 2 minuutjes. Doe water in een pan en snijd de zoete aardappeltjes. Doe deze vervolgens in de pan.
Breng het water aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat de zoete aardappeltjes 10 tot 12 minuten garen. Doe dit tot de zoete aardappeltjes zacht zijn. Stop vervolgens het zout, de peper en het maca poeder bij de rest en mix het in een blender. Pureer alles tot het zacht is en serveren maar!

Je kunt de groentes natuurlijk ook eerst blenden en daarna verwarmen op deze manier, it is up to you. Eet smakelijk!

READ NEXT
> RECEPT: overheerlijke pizza soep
> RECEPT: pompoen chocolate chip pannenkoeken
> RECEPT: drie heerlijke taartvullingen

 PHOTO CREDITS JULES