Oh, het liefst rennen we iedere ochtend naar Starbucks voor een pumpkin spice latte. Yep, deze limited edition koffie heeft ondertussen een ware fanbase opgebouwd en wordt met de jaren populairder en populairder. Maar je kunt ‘m dus ook super makkelijk, lekker cheap én calorie-arm (de Starbucks-versie telt maar liefst 310 kcal…) zelf maken. Hoe? Lees snel verder…
Zo maak je de gezonde pumpkin spice latte!
Benodigdheden
– 1 kopje volle melk
– 5 peperkorrels
– 1 theelepel (natuurlijke) basterdsuiker
– 1 kaneelstokje
– 3 kruidnagels
– 1 stukje gember
– 2 shots espresso
– 1/4 theelepel nootmuskaat
Aan de slag
Doe de melk, de suiker, het kaneelstokje, de gember, de peperkorrels, de kruidnagels en de nootmuskaat in een pan. Roer het geheel door, zodat het lekker gaat sudderen. Doe daarna het vuur uit, dek de pan af en laat dit voor 10 minuten staan.
Haal na de 10 minuten de kruiden uit de pan (het kaneelstokje, de gember, de peperkorrels, de kruidnagels en de nootmuskaat). Breng de gekruide melk vervolgens aan de kook en kluts het geheel totdat de melk lekker gaat schuimen (of gebruik een blender). Schenk de hete espresso in een mok en top deze af met het melkschuim. Voor een knap resultaat bedek je de bovenkant met wat nootmuskaat en peperkorrels.
Dit wil je ook maken
> RECEPT: de populaire Starbucks cotton candy frappuccino
> 5 bizar lekkere popcorn recepten voor bij je film