Zo kom je van koffievlekken op je tanden af

Ben jij in de ochtend ook niet te harden als je nog geen koffie bij je ontbijt op hebt? Je drinkt het sowieso iedere ochtend en het liefst ook nog in de middag, en achja dat ene kopje in de avond kan er ook nog wel bij. Helaas kan koffie wel voor gele plekken op je tanden zorgen. Bummer. Je kan er voor kiezen om wat minder koffie te drinken (dit gebeurt er als je stopt met koffiedrinken) of je kan het volgende proberen:

One more coffee please

De makkelijkste manier om koffievlekken beter te voorkomen is door je mond te spoelen met water nadat je koffie hebt gedronken. Je kan ook bepaalde tandpasta of mondwater gebruiken die tandaanslag (de koffievlekken) tegengaan. Om koffievlekken zo veel mogelijk te voorkomen is het daarnaast een goed idee om je tanden echt twee keer per dag te poetsen. Het liefst met een elektrische tandenborstel. Je zou je tanden ook natuurlijk kunnen bleken volgens de manieren hieronder. Deze oplossingen kunnen je vlekken verminderen!

1. Aardbeien

Gebruik aardbeien. In aardbeien zitten zuren die je tanden op een natuurlijke manier witter kunnen maken. Je kan een aardbei pureren en hem over je tanden uitsmeren of je kan een aardbei doormidden snijden en met de binnenkant van de aardbei je tanden insmeren. Spoel je mond hierna met water.

2. Appelazijn

Appelazijn is ook een goed middeltje tegen koffievlekken. Er is onderzoek naar gedaan en het schijnt echt te werken: je spoelt je mond voor het tandenpoetsen met appelazijn. Een theelepel in een half glas water kan genoeg zijn. Spoel het een paar minuutjes en na vier weken (je moet even geduld hebben) zal je verschil zien.

3. Kaas

YES! Door het eten van kaas kan je er voor zorgen dat je tanden sterk blijven en dat je tandglazuur herstelt wordt. Je maakt je tanden er niet meteen witter mee, maar het kan op langere termijn wel degelijk goed zijn voor je tanden en gele vlekken voorkomen. (En dit is waarom iedere dag kaas eten ook GOED is voor je!)

4. Sinaasappelschil

Wrijf je tanden zachtjes in met een sinaasappelschil. Wacht een paar minuutjes, spoel je mond dan met water en poets daarna je tanden. Gebruik de sinaasappelschil ook niet te vaak. Na een week zou je het nog 2 of 3 keer per week kunnen doen. Anders loop je ook het risico op tandglazuur beschadiging.

5. Kruidnagel

Kruidnagel bevat een stofje waarmee je wittere tanden kan krijgen. Ook zorgt kruidnagel er voor dat je schadelijke mondbacteriën verwijdert en het geeft je een frisse adem. Je kan op een kruidnagelbloempje kauwen of 2 of 3 druppels kruidnagelolie op je tandenborstel doen en je tanden daarmee poetsen.

6. Baking soda

Baking soda kan vlekken op je tanden verwijderen die door bijvoorbeeld koffie zijn ontstaan. Je kan je tanden poetsen met baking soda door de baking soda te mengen met water en dit op je tanden te smeren. Doe dit niet te vaak! Dan zou je je tandglazuur juist kunnen beschadigen.

7. Citroensap met baking soda

Meng een beetje soda met wat druppels vers citroensap. Het zal gaan bruisen, maar dit is juist de bedoeling. Doe het op je tandenborstel en wrijf daarmee je tanden zachtjes in. Laat het een paar minuten zitten en poets je tanden daarna met tandpasta. Je zal na enkele dagen al verschil merken!

Drink je echt áltijd koffie in de ochtend?
Waarom je beter geen koffie kunt drinken in de ochtend

Goed nieuws:
Koffie is dus wel goed voor je haar

Ook gek op thee?
Theesoorten die je wil drinken voor een mooie huid

PHOTO CREDITS: JOSEFINEHJ