Redenen om je mobiel op de vliegtuigstand te zetten

Eindelijk plof je dan ’s avonds op de bank na een dagje hard werken of in de schoolbanken te hebben gezeten. Eerst moest je nog alle boodschappen doen, want ja, je wilt ook wel een beetje gezond eten in 2016. Oh, en dan ook nog koken natuurlijk. Nadat je alle verplichte dingen hebt gedaan, pak je je laptop erbij en heerlijk Netflixen. Maar ondertussen blijft je mobiel maar trillen. Ja, kan ook niet anders aangezien je in 149 verschillende Whatsapp groepen zit. We hebben eigenlijk nóóit meer echt rust. Zelfs tijdens je nachtrust word je nog vaak genoeg gestoord door een zoemende telly. Er zijn dus genoeg redenen om je mobiel op de vliegtuigstand te zetten. En die zetten we even voor je op een rijtje.

Wanneer alles wat je nodig hebt een goede nachtrust is
Je vliegtuigstand is je beste vriend tijdens de nacht. Het is het perfecte plan voor een goede nachtrust. Het inschakelen van de flight mode betekent dat je niet wordt gestoord in je slaap door late night appjes of mailtjes. En bang zijn dat je wekker afgaat hoeft ook niet, want die doet ’t nog gewoon! Win-win dus.

RUST
Zoals hierboven al werd verteld, is rust heel belangrijk. Ook gewoon als je lekker een filmpje aan het kijken bent. Je hebt de hele dag al moeten werken of zitten blokken op school. Dan is je welverdiende avondje relaxen zónder je trillende mobiel wel heel fijn. Niet afgeleid worden is toch heerlijk?

Wanneer je batterij bijna leeg is
Telefoon bijna leeg maar heb je geen lader bij de hand en moet je er nog even op teren? Zet ‘m dan even op vliegtuigstand. Zo blijft ‘ie op hetzelfde percentage en zet de stand weer uit voor het geval dat je hém echt nodig hebt. Tijdens de flight mode zal je telefoon geen energie nodig hebben om alle automatische activiteiten te refreshen.

Wanneer je mobiel snel opgeladen moet worden
Moet je binnen een halfuur weg naar een feestje en zie je dat je nog maar 10% batterij hebt? Een halfuur aan de lader verricht helaas geen wonderen, maar wat wél helpt is om ‘m in de vliegtuigstand te zetten en wedden dat hij sneller opgeladen is? De reden: hij laadt sneller op als hij niet voortdurend bezig is met alles te updaten. Handig!

Snel afgeleid?
De vliegtuigstand is ideaal als je even onafgebroken aan het werk moet, of moet nadenken. Het schiet niet op om te leren als je mobiel de hele tijd meldingen geeft. Het op de kop leggen van je mobiel is namelijk niet genoeg…

READ NEXT:


>