Risico’s die je wil nemen in je interieur

Wanneer het om je make-up of outfit gaat, is het niet zo erg om een risico te nemen. Vind je het toch niet mooi? Dan haal je het er gewoon weer af of trek je iets anders aan. Als het om je interieur gaat kan je het toch net iets minder makkelijk terugdraaien. Stel je hebt je muur knalroze geverfd, maar vind het toch niet zo mooi als je had verwacht. Dan moet je die hele muur weer opnieuw gaan schilderen.

Daarom snappen we dat je het liefst rustige en basic kleuren in je huis gebruikt. Je bent bang dat je erop raakt uitgekeken en dat is natuurlijk zonde. Maar er zijn ook genoeg risico’s die je kan nemen in je interieur waar je niet voor altijd aan vast zit. Wij hebben de leukste veranderingen voor in je interieur op een rijtje gezet en deze risico’s durf je wel te nemen!

1. Verf die muur

We snappen het wel, je bent bang dat je na een jaar die donkerblauwe muren niet meer mooi vind. Of bang dat je kamer er kleiner door wordt, maar wij zeggen: live a little. Als jij die muur blauw wil hebben, doe dat dan gewoon.

2. Lak je muren

Heb jij al een mooi kleurtje op de muur? Ga er dan eens met een lak overheen. Dit werd vooral in Azië veel gedaan, om verf te beschermen. Het is zeg maar een top coat maar dan voor je muren. En dat staat dus heel leuk. Natuurlijk moet je niet al je muren met lakverf verven, want dat kan er wat overdreven uitzien. Maar probeer eerst eens een klein muurtje. Je zal zien dat dit je interieur gelijk een hele andere uitstraling geeft.

3. Verf je plafond

Het plafond vertegenwoordigt een zesde van de ruimte maar krijgt vaak niet veel meer dan een laag witte verf. Al jaren wordt wit beschouwd als niet alleen de veiligste maar ook de beste kleur voor je plafond, terwijl een kleurtje op het plafond de ruimte net dat beetje extra kan geven.De plafonds zijn een echt interieur statement en maken zelfs de saaiste ruimtes nog knap.

4. Witte vloer iets voor jou?

Heb je een wat kleiner huis of appartement? Dan is het wit maken van je vloer DE oplossing. Door het wit maken van je vloer lijkt de ruimte een stuk groter. Bovendien licht het de ruimte helemaal op. Je hoeft je vloer natuurlijk niet spierwit te maken, maar denk bijvoorbeeld aan een houten vloer met een witte gloed of een gietvloer.

5. Geef je kozijnen een kleurtje

Kozijnen zijn standaard wit of een beetje witgeel. Wij zijn er echt niet dol op. Verf je kozijnen in een toffe kleur. Wat wij op dit moment heel stijlvol vinden, zijn zwarte kozijnen. Het is toch maar weinig moeite, dus waarom niet? Als je het niet mooi vindt, verf je het gewoon weer wit.

READ NEXT
17x interieur items die je huis doen lijken op dat van een stylist
Het nieuwste interieur hebbedingetje
Dit zijn dé leukste interieurtrends van 2018