Samen op reis met je lover? Dit zijn DE 5 reistips voor stelletjes

Er wordt wel eens gezegd dat samen op vakantie gaan met je lover, de ultieme relatietest is. Als je dit overleefd, zit jullie relatie wel goed. Misschien heb je het zelf wel ervaren. Het ene stel wordt van een vakantie samen juist close, terwijl het andere stel elkaar niet kan uitstaan. Eerlijk is eerlijk, je zit iedere dag elkaar op de lip en je bent misschien überhaupt voor het allereerst zo lang samen met elkaar. Dan kan je opeens meer over elkaar te weten komen dan ooit tevoren… Met de volgende reistips voor stelletjes overleven jullie je eerste (of zoveelste) vakantie hoe dan ook!

1. Spreek je verwachtingen uit

Als jullie van tevoren goed bespreken hoe jullie de vakantie voor jullie zien, voorkom je al een hoop misverstanden. Helemaal als jullie samen voor het eerst op vakantie gaan. Probeer samen tot een budget te komen (dit zijn de goedkoopste bestemmingen in Europa) en bepaal hoe lang jullie weg willen gaan. Bedenk ook vast wat jullie willen gaan doen. Als jij meer van het idee zon, zee, strand op vakantie houdt en je lover toch iets meer van een actieve vakantie, wil je waarschijnlijk een aantal compromissen sluiten. Misschien wil één van jullie ook wel gewoon lekker toeristisch op vakantie gaan, maar wil de ander juist als een echte local de vakantie spenderen en al het exotische eten op jullie bestemming proberen. Wees hier open en eerlijk over.

2. Probeer flexibel te zijn

Jij hebt misschien geweldige ideeën over hoe jouw ideale vakantie er uit zou zien, maar je doet dit met z’n tweeën. Probeer daarom flexibel te zijn. Als jullie verschillende ideeën hebben, hoeft dit niet iets te zijn wat in de weg staat. Zie het als iets positiefs! Zo stap je misschien wel uit je comfortzone en ga je dingen doen die je achteraf heel erg leuk vond. Dit had je zonder je lover misschien wel nooit ervaren. Hoe je compromissen sluit? Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf de ene dag dingen te plannen en je lover jou de volgende dag te laten verassen.

3. Bespreek jullie gewoontes

Oké, je bent dus meestal 24/7 met elkaar wanneer jullie op vakantie zijn en dat kan soms tot irritaties en frustraties leiden. Bespreek daarom met elkaar ook jullie gewoontes en voorkeuren en spreek af dat je soms wat me-time inlast als je denkt daar behoefte aan te hebben. Daar is niks mis mee als dat jouw voorkeur heeft. Wees er gewoon eerlijk over, dan komt je lover ook niet voor verassingen te staan.

4. Spreek irritaties uit

Kleine irritaties kunnen uiteindelijk misschien toch tot onnodige ruzies leiden als jullie er niet over praten. Spreek je irritaties daarom ook uit als je ze hebt. Want wat is er nou vervelender dan ruziën op vakantie, terwijl jullie juist van alle tijd samen zouden moeten kunnen genieten? Praat er zo snel mogelijk over als je je ergens aan irriteert. Doe dit op het juiste moment, dus niet wanneer je een kort lontje hebt.

5. Begin klein

Misschien klinkt het geweldig om drie weken samen naar Bali te gaan of een ander ver zonnig oord, maar echt slim is het niet. Als je zo ver van huis bent en al meteen jullie eerste vakantie samen lang weg zijn, kan dit iets te veel van het goede zijn. Begin daarom eerst met wat kleinere vakanties of boek samen eens een city trip, voordat je echt all-in gaat. Zo leer je elkaars vakantiestijl al wat beter kennen. Heb je deze onontdekte citytrip ideeën al gezien?

 

Zin in tropische sferen maar heb je geen tijd om op vakantie te gaan?
> Dan wil je NU naar dit tropische eiland in Berlijn

Wil je leuke kiekjes maken tijdens jullie vakantie?
Zo zie je er godvergeten goed uit op vakantiefoto’s

Hou je wel van een beetje actie?
Bekijk dan deze spannende vakantiebestemmingen voor echte dare devils

PHOTO CREDITS: DOYOUTRAVEL