SCIENCE SAYS: chocola is goed tegen je kater

Chocolade is niet het eerste waar je aan denkt als je een kater hebt. Meestal grijp je naar een vette hap of bak je een omelet. Maar chocola kan dus echt helpen tegen je kater.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat chocola ervoor zorgt dat je vrolijker wordt. En een minder pijnlijke kater ervaart. Wanneer je chocola eet komen er namelijk verschillende stofjes vrij zoals dopamine en serotonine. Deze zorgen ervoor dat jij je beter gaat voelen. Daarnaast zit er ook (veel) suiker in chocolade en dit verlicht je lage bloedsuikerspiegel die je krijgt als je veel hebt gedronken.

Nou, dat laten wij ons geen twee keer zeggen. Dus vandaag kan jij lekker bankhangen met een serie en een zelfgebakken chocoladecake. Zo maak je hem:

CHOCOLATE CHIP COOKIE PIE

Benodigdheden
– 2 grote eieren
– 65 gram bloem
– 100 kop kristalsuiker
– 90 gram bruine suiker
– 2 theelepels vanille-extract
– 1/2 theelepel zout
– 180 gram ongezouten boter
– 160 gram chocolade
– 1 ongebakken taartbodem
*Optioneel
50 gram fudge  

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eieren op middelhoge snelheid tot het schuimt met een mixer. Voeg de bloem, suiker, vanille en zout toe en klop dit 1 tot 2 minuten. Doe hierna de boter erbij en gebruik weer 1 tot 2 minuten de mixer. Voeg de chocolate chips toe en mix dit op een lage stand 1 minuut mee. Giet het beslag in de taartbodem en plaats de taart op een bakplaat. Bak dit ongeveer 50 minuten in de oven. Laat het even afkoelen anders kan de cake uit elkaar vallen door de gesmolten chocolade. Besprenkel de cake met hete fudge, ijs of slagroom.  Enjoy!