Signalen dat jij echt meer slaap nodig hebt

Je bent de hele dag aan het gapen, komt nauwelijks je bed uit en ziet erg op tegen je werkdag. Hierdoor weet je dat je wat extra slaap nodig hebt, want op deze manier ga je het niet meer heel lang volhouden. Naast deze signalen zijn er nog een aantal dingen waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt bij slaaptekort.

1. Je bent snel afgeleid

Als je slecht slaapt en moe aankomt op je werk weet je van tevoren eigenlijk al dat het geen productieve dag gaat worden. Alles wat tegen je wordt gezegd ben je een paar minuten later alweer vergeten en de auto’s en fietsers buiten zijn veel interessanter dan het werk dat je moet doen.

2. Je hebt een slechte weerstand

Je weet dat je slaaptekort hebt als je elke maand wel een verkoudheid of griepje hebt. Slecht slapen heeft veel impact op je immuunsysteem. Als je ziek bent en weinig slaapt duurt het vaak ook erg lang voordat je echt beter bent. Slaap heeft een helende werking en daarom is het al helemaal belangrijk om genoeg slaap te krijgen als je je niet zo lekker voelt.

3. Je bent geïrriteerd

Het ligt echt niet altijd aan je vrouwelijke hormonen dat je een slecht humeur hebt. Als je te weinig slaapt, kan je hier erg geïrriteerd en humeurig van worden. Daarom moeten de meeste mensen ’s ochtends ook even opstarten, omdat ze nog niet helemaal wakker zijn. Heb je hier al langere tijd last van? Probeer dan echt even goed uit te rusten en uren slaap in te halen.

4. Je hebt ALTIJD honger

Heb je weleens het gevoel dat je maar door kan blijven eten? Dat je dit één keer in de maand hebt is niet zo raar, maar als je er continu last van hebt kan dit eraan liggen dat je te weinig slaapt. Wanneer je slaaptekort hebt, zijn je hormonen niet in balans en dat kan dus zorgen voor die vreetbuien.

5. Je bent onhandig (meer dan normaal)

Je laat alles uit je handen vallen, struikelt continu over je eigen voeten en het lijkt gewoon alsof de hele wereld tegen je is. Herkenbaar? Dan kan het zijn dat je misschien wat meer moet slapen. Wanneer je vermoeid bent, reageer je veel trager dan normaal en gaat alles een beetje langs je heen. Neem dus even wat tijd voor jezelf en rust goed uit.

 

READ NEXT
Door deze briljante en simpele tips slaap jij voor altijd goed
Hoeveel uur slaap heb je écht nodig?
Dit is de reden waarom je zo moe bent

PHOTO CREDITS JOLIELOT