Smoesjes die je kunt gebruiken als je te laat komt

We hebben allemaal wel eens van die ochtenden dat we de wekker uitzetten en ons vervolgens weer omdraaien. Een uur later schrik je wakker en slaat de paniek toe. Onder de douche ben je alvast een smoes aan het bedenken waarom je te laat bent. Wat moet je nu weer bedenken? Om jou deze stress te besparen, hebben wij een lijst gemaakt met de beste te-laat-kom smoesjes.

 1. Ik zat opgesloten in mijn eigen huis
  Je vriend heeft per ongeluk niet alleen zijn, maar ook jóuw sleutel meegenomen en ook nog eens de deur op slot gedaan. Hij nam zijn telefoon niet op en daarom duurde het dus lang voordat hij terug was. 
 2. Ik zat vast op het gemeentehuis
  Iedereen weet dat je bij een gemeentehuis van het kastje naar de muur wordt gestuurd. “Oh, voor een nieuw paspoort moet u eerst beneden langs de balie en daarna is het ook handig om alvast nieuwe pasfoto’s te maken. Als dat allemaal klaar is, kunnen wij u helpen”. Maar ja, wist jij veel? Jij ging voor het eerst een nieuw paspoort aanvragen en dacht dat het nog wel even snel voor werk kon… 
 3. Ik stond in de file
  Niet de meest origineelste smoes, maar wel eentje die ze niet kunnen natrekken. Zij zijn tenslotte al op het werk.
 4. Mijn zoontje probeerde de hamster door het toilet te spoelen
  Tsja, kinderen en huisdieren… Gelukkig heb je de hamster nog kunnen redden. 
 5. Ik heb een nieuwe, op zonne-energie rijdende scooter, maar het ging plots regenen…
  Op zich een goede smoes, je moet natuurlijk wel een beetje meegaan met de tijd. Zo’n scooter is goed voor het milieu en je staat er ook niet mee in de file. Maar dat het ging regenen had jij niet verwacht. Het stond niet eens op Buienradar!
 6. De tank van mijn auto was leeg en ik moest ‘m duwen naar het dichtstbijzijnde tankstation
  Je probeerde zo veel mogelijk mensen te bellen om te vragen of zij misschien langs een tankstation wilden rijden om wat benzine te halen, maar zij waren te druk. Er was natuurlijk geen bushalte in de buurt, dus moést je wel duwen. Als je het hele eind naar werk had moeten lopen, had je er nu nog steeds niet geweest! Een beetje begripvol jongens..
 7. De rij bij de Starbucks was langer dan gepland
  Je wilt voor je werk een grote kop koffie drinken om goed te functioneren. Maar ja, de rij bij Starbucks was zo lang dat je dus te laat kwam op werk. Baal je natuurlijk wel van, maar hé, je hebt in ieder geval wel je koffie. Aan je prestaties zal het vandaag niet liggen! 
 8. Je kind had voor de grap je sleutel in een glas water gedaan en die in de vriezer gezet
  Kinderen zijn leuk, maar op een gegeven moment hebben ze een bepaalde leeftijd waarin ze veel kattenkwaad uithalen. Zo ook met je sleutel dus.
 9. Je bent per ongeluk naar je oude werk gereden
  Je moet er nog erg aan wennen dat jullie bedrijf (al zeker één jaar) verhuisd is. Je bent zelfs helemaal de verkeerde kant op gereden!
 10. “We zijn niet allemaal zo snel als Usain Bolt”
  Heb je wel een punt… Kan je baas niet tegenin. 

READ NEXT:


>