Kom jij altijd te laat? Not anymore met deze tips!

Als jij altijd overal te laat komt dan doe je waarschijnlijk iets nog niet helemaal goed. Maar, niet getreurd: er is zeker nog hoop voor je! Het hoeft je leven (of dat van je familie/vrienden) écht niet moeilijker te maken dan het is. Er zijn natuurlijk een heleboel oorzaken van ‘het te laat komen-syndroom’. Maar probeer het eens om te draaien in altijd op tijd komen! Daag jezelf eens uit. Je zult zien dat je een stuk rustiger in je hoofd wordt als je gewoon overal op tijd komt en je zaken op tijd af hebt. Zo pak je dit aan:

Stop met snoozen

Je ligt nog zo warm in bed en denkt elke keer als de wekker gaat: nog 5 minuten. Uiteindelijk worden die 5 minuten, 15 minuten en voor je het weet zelfs 30 minuten.. Zo ga je zeker te laat komen! Stop daarom met snoozen. Als je wekker gaat, blijf je niet nog even liggen, maar ga je er gelijk uit. Hier vind je de tips als je wilt stoppen met snoozen.

Vraag jezelf af waarom je te laat komt

Analyseer iedere keer dat je ergens te laat bent gekomen waarom je te laat was en hoe het komt. Zo kun je je bedenken wat je in de toekomst anders kunt doen om niet meer te laat te komen. Blijf dit doen totdat je je doel bereikt hebt en niet meer te laat komt.

 Ga al-tijd op tijd weg

Dit klinkt logisch maar is helaas niet zo makkelijk als het lijkt. Plan je tijd zo dat je 15 minuten van te voren op locatie aankomt. Veel mensen hebben een aversie voor wachten, daarom plannen ze hun tijd zodat ze precies op tijd op locatie aankomen. Als het even tegenzit met het verkeer of het OV dan kom je op deze manier te laat. Doe jij dit ook altijd? Neem dan gewoon iets langer de tijd.

Plan je dag

Schrijf iedere dag de activiteiten van de betreffende dag op. Zet er een geschatte eind- en starttijd bij. Start met het allerbelangrijkste omdat je ’s ochtends nog de meeste energie hebt. Zo’n planning geeft je een goed overzicht van wat je op een dag kunt doen en waar je geen tijd voor hebt. Gebruik timers of wekkers om jezelf bij de tijd te houden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Leg voordat je gaat slapen de outfit voor de volgende dag klaar. Doe dit ook met je tas, stop daarin wat je de volgende dag nodig hebt. Houdt spullen die je altijd kwijt bent zoals sleutels, je telefoon of bijvoorbeeld je zonnebril altijd op dezelfde plek zodat je hier niet naar hoeft te zoeken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je de volgende morgen , het zorgt er ook voor dat je wat rustiger wordt in je hoofd.

Wist je dat te laat komen een medische aandoening kan zijn?
Kom jij altijd te laat? Dit is waarom!

Dit zijn de smoesjes die je kunt gebruiken als je toch nog te laat komt
Smoesjes die je kunt gebruiken als je te laat komt