Spannende vakantiebestemmingen voor echte dare devils

Sommige mensen kunnen intens genieten van hun vakantie als ze lekker lui in de zon zitten, maar er zijn ook mensen die wel houden van een beetje actie. Heb jij ook geen geduld voor zonnebaden met een boek en wil je dingen doen, meemaken en beleven? Dan zijn deze vakantiebestemmingen echt wat voor jou!

1. Sandboarding in Marokko’s Sahara Desert

Snowboarden op je wintervakantie is hartstikke vet om te doen, maar wat nou als je dit ook in een warm land kunt doen? In Marokko kun je namelijk sandboarden in de Sahara. Je kunt hier van de bergen af boarden. Dat is wel even wat anders dan een kamelentocht!

2. Glass Skywalking om de Tianmen berg in China

Op 4000 voet hoogte kun je over een loopbrug lopen die een glazen bodem heeft. Je loopt dan over een rotsachtig ravijn. Als je hier geen kriebels van krijgt weten wij het ook niet meer.

3. Cliff Diving in Azores, Portugal

Er zijn verschillende plekken waar je veilig van een klif af kunt springen. Het water is hier diep genoeg en je zult geen “verrassingen” onder water tegenkomen. In Azores kun je bijvoorbeeld van een oude verzonken vulkaan afspringen. Dit wil je gewoon gedaan hebben, toch?

4. Skydiving over de Mount Everest in Nepal

Altijd al een keer uit een vliegtuig willen springen? Dat kun je doen in Texel, maar ook in Nepal over de Mount Everest. Je zult op 29.000 voet uit een vliegtuig springen en genieten van het prachtige uitzicht. Om nooit meer te vergeten dus.

5. B.A.S.E. Jumping in Noorwegen

Wil jij je ook zo vrij voelen als een vogel? Dat kan letterlijk. Met B.A.S.E. jumping kun je parachutespringen of wingsuit-vliegen vanaf een klif in Noorwegen. Het land heeft tal van populaire verlaten plekken waar je dit kunt doen.

6. EdgeWalking op de CN Toren in Toronto

Dit is een wandeling rond de CN Tower in Toronto zonder dat je je ergens aan vast kan houden. Op 1168 voet in de lucht kun je (vastgebonden) rond lopen op één van de hoogste torens van Toronto. Durf jij naar beneden te kijken?


 

Benieuwd welke vakantie bij jou past?
QUIZ: Welke vakantie past bij jou?

Opzoek naar de mooiste vakantiebestemmingen?
Dit zijn de allermooiste vakantiebestemmingen voor 2017

 

PHOTOCREDITS  : EBAUMSWORLD