Spray foundation: Flop or not?

Je herkent het vast wel: in de ochtend ben je het grootste deel van je tijd kwijt aan het aanbrengen van je foundation maar aan het einde van de dag alweer van je huid gegleden. Plus, die leuke foundationkwasten en beautyblenders die je hebt gebruikt, moet je toch weer elke keer schoonmaken.

Maar nu is er voor al deze problemen een mogelijke oplossing! Beauty goeroes zweren erbij.  Ook merken als Dior en Sephora hebben al een variant uitgebracht. Tromgeroffel graag. Het is de enige echte spray foundation! Dit is een foundation die op je gezicht sprayt als een soort zonnebrand. Hoe langer je sprayt, hoe dikker de laag en hoe meer camouflage. Het idee hierachter: nooit meer last van vieze kwasten en binnen een paar minuten kan je de deur uit met een stralende huid. Klinkt ideaal, toch?

Alsnog vieze kwasten

Ondanks de aantrekkelijke voordelen, zijn er helaas ook een aantal minpunten. Waarschijnlijk heb je alsnog een kwast nodig om de dikke klodders van de spray te verspreiden. Resultaat: je hebt toch weer een vieze beauty blender (en dit is nou juist waar we vanaf wilden). Ook gaat de spray niet zo lang mee. Denk hierbij maar aan spuitdeodorant, die redt het net twee weken.

Let’s give it a try

But hey, beauty YouTubers zijn niets voor niets zo enthousiast over deze spray foundation. Ondanks de vieze kwasten, zijn de resultaten van de foundation enorm. Vooral de spray foundation van Dior valt flink in de smaak. Deze camoufleert acne en rode vlekjes zijn niet meer te zien.

Krijgt deze foundation het voordeel van de twijfel of winnen die vervelende vieze kwasten deze strijd? Wij zijn benieuwd!