Stel jezelf deze vragen als je een miskoop wil voorkomen

Een kledingstuk helemaal geweldig vinden, vervolgens 3 maanden (uiteraard mét het kaartje) in je kledingkast laten liggen en later spuuglelijk vinden en weggeven? Herkenbaar? Lees dit artikel dan héél zorgvuldig door zodat jij nooit meer een miskoop hebt.

Winkelen laat ons beter voelen op momenten dat we niet zo lekker in ons vel zitten. Toch is het beter om op dat soort momenten juist níet te shoppen. Ja, vlak na de aankoop voel je je een stuk beter, eenmaal thuis zul je je juist ellendiger voelen! Daarom is het belangrijk dat je lekker in je vel zit op dagen dat jij de stad onveilig gaat maken.

Als je aan het winkelen bent, stel jezelf dan de volgende vragen:

1. Trek ik dit morgen METEEN aan?

Is het antwoord ja? Dan kun je het item kopen. Is het antwoord nee? Dan hang je het kledingstuk METEEN terug. We accepteren geen smoesjes als; ‘Niet morgen, maar misschien wel overmorgen”. Nee. Niet kopen. Als jij het niet direct aan wilt, en niet direct weet wanneer je dit aantrekt, past het toch misschien niet helemaal bij je.

2. Zit het écht goed?

Als het niet past, past het niet. We snappen dat wanneer je een flared broek aan doet die te lang is, je die uiteraard kunt laten innemen. Maar pas ermee op. Begin niet bij ieder kledingitem te roepen dat het wel ingenomen kan worden. Want je weet niet of het dan wel echt leuk staat. En dat smoesje dat we gaan afvallen kennen we ook, wordt niemand vrolijk van.

3. Met wat ga ik het combineren?

Denk hier meteen over na zodra je op het punt staat om een kledingstuk te gaan afrekenen. Zodat je voorkomt dat wanneer je thuis bent, je niet weet hoe je het item moet combineren en het dus zonder nadenken maar in je kast legt voor ‘later’. Want daar ontstaat de miskoop. AAAAH.

4. Heb ik niet al iets wat hierop lijkt?

Altijd gevaarlijk: Items die op elkaar lijken. Want je hebt uiteindelijk altijd een favoriet waardoor je 1 van de 2 standaard links laat liggen. En dat zal waarschijnlijk degene zijn die je als laatste gekocht hebt. Dus heb je al iets wat erop lijkt? Geef dat kledingstuk gewoon terug aan de vrouw die bij de pashokjes staat en neem het NIET mee naar huis.

5. Wat staat er op het waslabel?

Met alle vreugde heb jij die nieuwe zijden top aangehad naar een feestje. Toch een vlekje ingekomen en zodra je hem wil wassen lees je op het waslabel dat je hem met de hand moet wassen of nog erger, niet mag wassen. Al snel ben je een vermogen kwijt aan stomerij-kosten. En omdat je daar geen zin in hebt, trek je het shirt maar niet aan. Stel je voor dat ie vies wordt. Zonde.

Blijf je aan het kledingstuk denken?

Twijfelde je teveel en ben je verder gaan winkelen of zelfs naar huis gegaan? Als je de ‘vlinders’ de uren of dagen erna blijft voelen en, net als bij liefde, maar aan het kledingstuk blijft denken, dan is er een hele grote kans dat dit niet gaat uitlopen op een miskoop. En dan moet je die ene trui/broek/jas etc gewoon aanschaffen.