Stoer, vrouwelijk en sexy: de perfecte omschrijving van jouw stijl?

Vraag 1000 vrouwen hun stijl in drie woorden te omschrijven en ik durf er vergif op in te nemen (mijn schoenencollectie voor op te geven: dat is misschien een sterker statement) dat minimaal 900 daarvan zullen zeggen: stoer, vrouwelijk en sexy.

Ik heb in mijn stylingcarriere inmiddels, niet overdreven, een flink stadion gevuld met vrouwen van advies mogen voorzien en ik vraag ze op voorhand altijd of ze hun stijl aan me zouden kunnen omschrijven. ‘Stoer, vrouwelijk en sexy’ is het antwoord dat ik inmiddels bijna kan dromen. Begrijpen doe ik het volledig: ik wil me ook graag stoer, vrouwelijk en sexy voelen en dus zeker ook zo kleden. Het gevaar van deze drie woorden als je ze gebruikt voor je eigen stijl, is dat ze te breed en daardoor nogal nietszeggend zijn. Zo loop je al snel het risico dat er heel veel vrouwen hetzelfde gekleed zijn als jij en dat wil je niet, toch?

Als je je eigen stijl wilt bepalen is het goed om drie woorden (niemand is volledig één stijl, dat is ook maar zo saai, daarom kiezen we voor drie) te kiezen die perfect de look & feel van jouw stijl weergeven. Deze drie woorden worden de dagelijkse ingrediënten van jouw look. Stijliconen zijn al een stuk specifieker dan woorden (Brigitte Bardot is toch echt op een heel andere manier sexy dan Pamela Anderson) en films of series geven je ook een heel beeldende en sterke input (The Matrix-stoer is bijvoorbeeld anders dan Charlie’s Angels-stoer). Ga ontdekken waar jouw stoer ‘m in zit en hoe je dat het beste omschrijft. Zo ben ik zelf al jaren Mustang-stoer (jawel, auto’s mogen ook), naar tevredenheid. Een Mustang is cool zonder dat ie daar z’n best voor doet en een Mustang is niet te gepolijst maar wel rock & roll. Als je dit ook doet met meer specifieke woorden voor ‘vrouwelijk’ en ‘sexy’ zul je zien dat je niet alleen je eigen stijl veel beter kunt doorgronden maar  dat het ook veel makkelijker is om er een dagelijkse look bij te bedenken. Als je stoer, vrouwelijk en sexy kunt inruilen voor meer specifieke woorden weet ik zeker dat je ook vrijwel nooit meer miskopen zult doen: je weet veel beter wie je bent! (Of in ieder geval: wat je stijl is).