Swimsuits die passen bij jouw bodytype

De zomer is in aantocht en dus slaat de blinde paniek toe. “IK? Bikini body ready? Nog laaang niet!”. We kijken in de spiegel en denken: vanaf nu ga ik me streng aan een dieet onderwerpen en sta ik 3x per week in de sportschool. Strakker worden willen we allemaal en dus is dit ook een hele normale reactie. Toch is het zo dat, hoeveel je ook af wilt vallen, je figuur nagenoeg hetzelfde blijft. Je bent nu eenmaal geboren met die iets-grotere-bilpartij of met die bredere, athletische schouders. Daar gaat een kilootje meer of minder niks aan veranderen. Om je je toch, bikini-body ready of niet, lekker te voelen in je swimsuit wanneer je op vakantie bent, hebben wij voor ieder bodytype de juiste swimwear op een rijtje gezet. Hierin komt jouw figuur het allerbeste uit.

APPEL FIGUUR

Omdat jouw bovenlijf voller is, qua volume, dan je onderlijf is het belangrijk om deze in balans te brengen. Dit doe je normaal door volume aan het onderlijf te creëren, maar aangezien het over zwemkleding gaat, is dit nogal lastig. Kies daarom voor swimsuits die je bovenlijf ‘breken’ door haltertops of v-neck bovenkantjes te kiezen en te gaan voor wat rechtere belijning. Ook is het goed om je taille te accenturen met bijvoorbeeld een horizontaal streep-patroon, een riempje of plooien.

Swimsuits voor jouw bodytype

Shop hier de items:

1 HUIT TOP | SLIP // 2 LA PERLA // 3 NORMA KAMALI 

4 LA PERLA // 5  KATE SPADE TOP | SLIP // 6 MARYSIA

ATLETISCH FIGUUR

Met een atletisch figuur ben je van jezelf breder bij je schouders dan rond je heupen. Bij jou is het belangrijk om rondingen te creëren. Dit doe je door te kiezen voor swimwear die van zichzelf al wat rondere vormen hebben. Ook kun je rekening houden met bijvoorbeeld organische patronen of prints. Je hoeft niet bang te zijn om volume te creëren, dat kan bij jou! Een halterneck met ruches is dus een go. Om je bredere schouders te ‘breken’ kun je het beste kiezen voor rechte bandjes, het liefst zo dun mogelijk. swimsuits voor jouw bodytype

Shop hier de items:

1 MORGAN TOP | SLIP // 2 DUSKII // 3 WARD WHILLAS 

4 AGENT PROVOCATEUR // 5 ZIMMERMAN // 6 SOLID & STRIPED TOP | SLIP

PEER FIGUUR

Jouw figuur kenmerkt zich door z’n smalle bovenkant met bredere heuppartij. Wat je het beste kunt doen is volume creëren aan het bovenlichaam zodat dit optisch meer in verhouding is. Dit doe je door gebruik te maken van plooien, ruches of felle kleuren. Om je schouders wat breder te laten ogen kun je het beste kiezen voor bredere bandjes. De optimale manier om volume te creëren aan het bovenlichaam is door een off-shoulder top te dragen. Ook nog eens heel hot and happening right now!

Swimsuits voor jouw bodytype

Shop hier de items:

1 LUCAS HUGH // 2 O’NEILL //  3 LENNY NIEMEYER 

4 SEAFOLLY TOP | SLIP // 5 TOMMY HILFIGER TOP | SLIP  // 6 LISA MARIE FERNANDEZ

ZANDLOPER FIGUUR

Met een zandloper figuur kun je altijd veel hebben. Vandaar dat dit vaak wordt gezien als het ‘ideale figuur’. Om je rondingen en taille te showen kun jij het beste kiezen voor swimwear met ronde vormen of met bijvoorbeeld cut-outs in de taille (ook nog eens heel sexy). Wil je gaan voor wat hoekigere vormen? Ook geen probleem, de rondingen die je van jezelf al hebt will do the trick. Een v-neck staat jou prachtig en dus is dit de beste optie qua neckline om te dragen.

swimsuits voor jouw bodytype

Shop hier de items:

1 SEAFOLLY TOP | SLIP // 2 ORLEBAR BROWN 

3 TORY BURCH // 4 ERES // 5 ZIMMERMAN // 6 MARC O’POLO

 
READ NEXT:
De trends op het gebied van swimwear 2016
Hoe kies je de juiste lingerie voor jouw bodytype?
Key pieces voor iedere leeftijd

Source: Collage Vintage