Tips om je make-up in het OV te doen

We’ve all been there: verslapen. Je hebt je wekker uitgezet en je bleef vervolgens lekker slapen. Je hebt nog 25 minuten om op je werk te komen, godzijdank is het maar 10 minuten met het OV. Je kleedt je om, smeert snel een broodje en rent naar de tramhalte. Voor make-up heb je geen tijd meer, dan maar een blote billen-gezicht! MonStyle to the rescue: wij geven je tips zodat jij je beauty-look die je gewoon in het OV kunt doen.

Tijdens het rijden
Foundation
Foundation is makkelijk aan te brengen wanneer de tram rijdt. Tip: doe het niet met je hand, gebruik in het OV al-tijd een kwast of sponsje. Die paal die je zojuist hebt aangeraakt… Die was, om het netjes te zeggen, niet heel schoon. Het is sowieso beter om een kwast te gebruiken. De foundation die nog op je handen blijft zitten, smeer je overal uit zonder dat je het merkt.

Blush
Ook geen probleem om aan te brengen, zelfs niet wanneer er een onverwachte beweging wordt gemaakt. Blush aanbrengen gaat sowieso gepaard met snelle, hardhandige bewegingen. Prima voor het OV!

Bronzer
Ook hier zien we geen problemen, kan gewoon rustig in een rijdende tram opgedaan worden. Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als bij de blush!

Wanneer de tram stilstaan
Mascara
Heb je net lekker je foundation, bronzer en blush aangebracht, wil je natuurlijk niet dat je mascara over je hele gezicht zit door de rijdende tram. Doe alleen mascara op als de tram stilstaat!

Lippenstift
Om mooie full lips te krijgen, is het verstandig om je lippenstift aan te brengen wanneer de tram stil staat. Niemand houdt er van om uit te schieten met lippenstift!

Eyeliner
Tenzij je dus een pro bent in het aanbrengen van eyeliner in de tram, lijkt het ons meer dan verstandig om dit te doen wanneer je stil staat. Ten eerste omdat je dan een mooi recht lijntje krijgt en ten tweede omdat eyeliner in je oog echt heel erg naar is. Been there, done that.

Wenkbrauwen
Om je wenkbrauwen netjes in model te brengen, kun je dit het beste doen wanneer je tram stil staat voor een stoplicht. We kennen allemaal wel de foto’s die viral gaan van dames met ehm… aparte wenkbrauwen! Whoops!

Succes!

 

READ NEXT:
7x de leukste hotspots om te lunchen
Deze gewoontes zijn heel slecht voor je huid
Zo ‘sweet’ is suiker dus niet!