Tips voor het online kopen van beauty producten

Online shoppen is helaas nooit zonder gevaren (lees: miskopen). Het is altijd gokken of de maat wel goed is en of het er ook daadwerkelijk zo uitziet. Dit is nog moeilijker met beauty producten. Je weet namelijk nooit zeker of het de juiste kleur is. In de winkel heb je het gemak dat je alles kan testen en uitproberen. Maar online kan helaas het product op de foto anders overkomen dan in het echt. Daarom hebben wij een paar tips voor je die helpen bij het online kopen van beauty producten.

Check altijd reviews

Dit is altijd belangrijk om te doen. Er zijn namelijk genoeg andere vrouwen die het product ook gekocht hebben. Je kan dan in de review goed lezen wat ze ervan vonden. Soms staan ze op de site erbij en anders is Google je beste vriend. Er kunnen ook nog video’s op YouTube staan. Daar kan je het product gelijk in actie zien. Daarnaast kan je ook altijd terecht op Makeupalley. Hier staan voor bijna ieder product reviews van andere mensen, handig!

Online helpdesk

Twijfel je veel of je het product wel in die kleur moet kopen en of het bij je staat? Veel sites hebben een online chat waar ze je gelijk op elke vraag antwoord kunnen geven. Ze kunnen je natuurlijk ook advies geven over het product.

Ga altijd voor het innerlijk

Dit is een tip voor online maar ook voor in de winkel. Veel merken hebben namelijk prachtige verpakkingen. Vaak zijn dit limited editions. De verkoper hoeft dit maar tegen ons te zeggen en we zijn al verkocht. Maar het gaat natuurlijk altijd om de inhoud. Denk dus altijd na of het product het wel waard is om zo veel aan uit te geven. En of je het ook echt gaat gebruiken.

Vergelijk online shops

Het kan namelijk zomaar zijn dat het bij een andere online shop in de aanbieding is. Misschien is het ergens anders wel standaard goedkoper. Struin dus goed het internet af, maar pas wel op voor nep producten.

Deze producten zijn het wel waard.
> Aan deze make-up producten mag je wat meer geld uitgeven

Zit dit al in jouw make-up tas?
> Dit zou in iedere make-up tas moeten zitten

 

PHOTO CREDITS: SLAVE2BEAUTY