Tips voor wanneer je op reis gaat

Het lijkt allemaal zo makkelijk tegenwoordig. Een ticket boeken, een AirBnb huren en een knappe koffer scoren. En toch worden er nog vaak genoeg fouten gemaakt of dingen vergeten. Uit eigen ervaring: onze reistips voor je volgende vakantie.

Kopie van je paspoort

Als je je paspoort kwijt raakt of wanneer deze wordt gestolen heb je een kopie van je paspoort nodig. Wel zo handig om die dan bij je te hebben. Als je een hotelletje aan de Costa Brava hebt, kan je prima een printje in je koffer stoppen. Ben je maanden aan het backpacken? Zorg dan dat je er digitaal bij kan. Dus even een kopie naar jezelf mailen of in de cloud opslaan.

 Rugzak

Ga je met een backpack de wereld rond of in ieder geval een deel van de wereld, neem dan ook altijd een kleinere rugzak mee. Je gaat natuurlijk niet de hele dag met je backpack zeulen. Eenmaal op je bestemming wil je daarom een kleinere rugzak voor water, je fotocamera en dergelijke. Doe deze kleinere (gevulde) tas in je backpack als je op doorreis bent. Deze kleinere tas kan je ook makkelijk inchecken als handbagage.

Medicijnen

Ziek worden op vakantie kan altijd. Zorg daarom dat je een beetje voorbereid de deur uitgaat. Je weet maar nooit waar je terechtkomt tijdens je reis en dan nog op zoek gaan naar een apotheek, wil je niet. Zorg dus dat je wat paracetamol mee hebt, pleisters zijn ook altijd handig en natuurlijk DEET tegen de muggen en prik weg is vaak geen overbodige luxe.

Maps.me

Deze app heeft al meerdere levens gered. Maps.me is een app waarmee je offline een plattegrond kan gebruiken. Van te voren moet je even de plattegrond downloaden en daarna kan je zonder internet routes plannen. Wat ook heel fijn is, voor de planners onder ons, je kan al je locaties alvast pinnen op de plattegrond. Als je dan van het fotomuseum naar die ene leuke winkel wil, kan je offline je route uitstippelen. Easy!

Je koffer inpakken is ook een hele klus
> Zo heb je nooit meer een kledingcrisis op vakantie

Netflix downloaden op je iPad, of ouderwets een boekje mee?
De leukste boeken om mee te nemen op vakantie