TRX work-out

Twee weken geleden heb ik weer een super leuke opleidingsdag gehad. Als trainer blijf je je ontwikkelen en het is ook altijd motiverend om met 20 andere trainers ervaring op te doen. Ik heb een trainingsdag van TRX gevolgd. Voor sommige mensen waarschijnlijk wel bekend, voor sommigen nieuw.

Het is een tool waarmee je leuke en effectieve trainingen kunt doen en het is overal te gebruiken.

trx

 

Ik gebruikte hem al, maar tijdens de trainingsdag heb ik weer een hoop nieuwe oefeningen geleerd. Ik vond het ook goed om te zien dat het voor elke sporter te gebruiken is. Van iemand die net begint tot een ver getrainde sporter; je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Je kunt hem gebruiken in de sportschool, maar ook mee nemen in je tas en buiten aan een boom hangen! Hij wordt daarom ook steeds vaker tijdens bootcamps gebruikt. Ik zal een aantal oefeningen met jullie delen, zodat je weer wat input hebt voor je trainingen en zo wat variatie kunt toevoegen!

Oefeningen voor het onderlichaam

TRX Suspended Lunge

trxsuspendedlunge

Span je buik goed aan, schouders naar achteren, bovenlichaam rechtop, buig je standbeen, duw je voet die in de TRX hangt naar achteren. Begin met 3 sets, beide benen 15 herhalingen.

TRX single leg squat

trxsinglelegsquat

Span je buik goed aan, rechte rug, stand been buigen andere been naar voren wanneer je zakt. Je benen doen het werk, je armen ondersteunen, dus voorkom dat er meer kracht op je armen komt te staan. Begin met 3 sets, beide benen 15 herhalingen

Oefeningen voor het bovenlichaam

TRX Pull

trxpull

Oefening voor de rug en biceps.Hoe verder de voeten naar voren, hoe zwaarder het wordt. Hele lichaam aanspannen, geen kromminingen in het lichaam, rustig naar achteren laten zakken en jezelf weer optrekken. Houd spanning op de TRX. Begin met 3 sets van 15 herhalingen.

TRX Push-up

trxpushup

Hele lichaam aanspannen, buik goed aanspannen, laat de TRX niet langs je armen schuren. Hoe verder de voeten naar achteren, hoe zwaarder het wordt. Begin met 3 sets, 15 herhalingen.

TRX Push-up

trxpushup2

Ook een variant van de push-up maar nu met de voeten in de TRX, iets zwaarder dan de versie hierboven. Wederom buik goed aanspannen, kantel je bekken en trek je tenen naar je toe. 3 sets van 15 herhalingen.

Oefenigen voor de core (buik en onderrug)

TRX Suspeneded crunches

trxsuspendedchrunches

Buik en lichaam aanspannen, voeten in de TRX, tenen naar je toe trekken en trek je knieen naar je toe. Begin met 3 sets, 15 herhalingen.

Dit zijn een aantal voorbeelden, dus mocht je het interessant vinden, kijk eens op de website van TRX! Succes en tot volgende week!

Liefs Elske