Tutorial: zo maak je de perfecte staart!

Op luie zondagen of dagen dat je echt van gekkigheid niet meer weet wat je met je haar aan moet, gooien we ons haar vaak in een staart. Lekker makkelijk. Maar wist je dat je met een beetje moeite een fantastische staart maakt, die zelfs nog heel geschikt is voor dates, party’s of andere feestelijke gelegenheden? Of gewoon voor naar je werk, omdat stijlvol haar je sweater (bekijk deze leuke outfit met yellow sweater!) net wat minder casual maakt. Volg dit stappenplan voor de perfecte staart!

hair

1. Krul je haar eerst met een krultang. (en zo blijven je krullen beter zitten). Als je hele haar in de krul zit, kam je het nog niet uit!

2. Met een toupeer-kam toupeer je het haar bij je kruin.

3. Verdeel je haar in tweeën (het voorste gedeelte van je haar en het achterste). Zorg dat de scheiding vlak achter je oren valt. Het deel achter de oren maak je vast in een staart. Zorg ervoor dat de staart net boven het punt zit waar je een bolling in je schedel voelt, dit zorgt ervoor dat je staart al een natuurlijke lift krijgt.

4. Verdeel het losse haar opnieuw in tweeën. Pak het haar aan de linkerkant en kruis dit over de staart naar de rechterkant. Zet de pluk met schuifspeldjes net boven en iets rechts van de staart vast. Als de pluk op z’n plek zit spuit je er wat haarlak over.

5. Doe hetzelfde met de rechterkant, maar draai deze pluk iets voordat je ‘m vast zet. Dit geeft het iets meer houvast. Zet ook de rechterkant vast met schuifspeldjes en spray er wat haarlak overheen.

6. Strooi wat texture powder over de delen van je haar die wat extra volume en textuur kunnen gebruiken.Kneed het poeder voorzichtig door je haar, je zult zien dat je meteen meer volume krijgt!

7. Geef de delen van je staart die dat nodig hebben nog wat extra krul met je krultang.

8. Als laatste spray je wat haarlak over het hele kapsel. Voila: de perfecte paardenstaart!

Wees niet bang om het wat rommelig te maken, dit geeft het juist een stoere edge! Ga met je handen door je krullen en wrijf het haar aan de voorkant in tegenovergestelde richting door elkaar. Dit kapsel is ook perfect voor the day after. Heb je je haar de dag ervoor gekruld, maar is het de volgende dag toch her en der uitgezakt? Maak dan deze paardenstaart, krul op sommige plekken je haar wat bij en je bent net weer net zo glamorous als de dag ervoor!

P.S. Wil je ook weten hoe je dat perfecte beach hair maakt? Kijk dan hier.

Source: The Beauty Department,