TV-TIP: Het nieuwe seizoen van Peaky Blinders

Soms is het best lastig om te bedenken welke serie je nu weer wil gaan kijken. Of moet je superlang wachten op een nieuw seizoen van je favoriete serie. Gelukkig hebben wij goed nieuws! 4 oktober is het eindelijk zover: een nieuw seizoen van Peaky Blinders! Wel geteld alweer het vijfde seizoen van deze misdaaddrama-serie.

Straatbende

De serie speelt zich af in de Engelse industriestad Birmingham, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Daar richt Thomas ‘Tommy’ Shelby, afkomstig uit de arbeidswijk Small Heath een criminele straatbende op genaamd Peaky Blinders. Dit om zo hogerop de sociale ladder te komen. Iedereen in Birmingham kent hem en Tommy staat bekend als de grootste misdaadbaas in Birmingham.

Concurrentie

In ieder seizoen komt de bende in aanraking met politie, de IRA en criminele rivalen. In seizoen 5 wanen we ons de roerige jaren 30. De tijd van de economische crisis: dit speelt dan ook een grote rol in het vijfde seizoen. Verder moeten de Peaky Blinders het opnemen tegen een andere beruchte bende uit Schotland. Het beloofd weer een spannend seizoen te worden!

En schrijver Steven Knight onthult dat hij in totaal zeven seizoenen wil gaan maken, om zo het verhaal wat hij in zijn hoofd heeft goed te laten eindigen. We hebben dus nog drie seizoenen te gaan!

Het vijfde seizoen van Peaky Blinders kijk je vanaf 4 oktober op Netflix!