Vergeet koffie: zo begin je je dag pas écht goed

’s Ochtends opstaan valt niet mee, zéker niet in de winter. Om onszelf een snelle kick start te geven grijpen we al snel naar een bak koffie (of drie). Stiekem weten we best dat dit niet de meest gezonde manier is om wakker te worden en toch blijven we het doen. Misschien een gebrek aan goede alternatieven? Daar hebben we dan nu de oplossing voor! Deze tips helpen je op een gezonde manier wakker te worden!

Gezond je dag beginnen doe je zo:

Rek en strek!

Maak je spieren en gewrichten los en verbeter je flexibiliteit door flink te rekken en te strekken. Probeer echt je hele lichaam uit te rekken en niet alleen je armen in de lucht te gooien. Je zult echt een verschil merken!

Blijf georganiseerd

Als je een hectische, drukke baan hebt (en wie heeft dat tegenwoordig niet?) kan het je echt helpen als je een georganiseerd leven leidt. Hou je afspraken bij in een agenda of planner, dit scheelt je een hoop kopzorgen in de ochtend. Daarnaast kan het hebben van een kalender of planner ook hartstikke stijlvol zijn, kijk hier!

In slaap vallen met de gordijnen open

Zodra je hersenen merken dat er ’s ochtends licht naar binnen schijnt wordt er een signaal naar je lichaam gestuurd dat de melatonine productie stopt en de productie van adrenaline start. Je hersenen werken dus eigenlijk als wekker en geven je een signaal dat het tijd is om op te staan. Stuk relaxter wakker worden dan één of ander irritant telefoondeuntje. Moet je opstaan terwijl het buiten nog donker is? Dan is een wake-up light misschien wel iets voor jou.

 

PHOTO CREDITS: JACIMARIESMITH