Verkouden? Zo kom je er binnen een nacht vanaf

Het is weer de tijd van het jaar. Jijzelf en iedereen rondom jou heen is verkouden. Je gebruikt miljoenen tissues en je neusspray is je best friend in deze periode. Maar hoe kom je nou van die mega vervelende verkoudheid af? Wij hebben hieronder de beste tips voor je geselecteerd!

1. Doe een schoonheidsslaapje (of drie)

Het is belangrijk om veel rust te nemen en veel te slapen. Verzet al je afspraken (hoe leuk ze ook zijn) en duik je bed in om je hoofd en lichaam rust te geven. Slaap zo veel als je kunt en je zult je daarna een stuk beter voelen.

2. Jezelf warm houden

Zorg ervoor dat je lichaam niet afkoelt. Het kost je lichaam namelijk veel energie om jezelf warm te houden en die energie zou eigenlijk de verkoudheid tegen moeten gaan. Trek daarom een lekkere dikke trui aan, warme sokken en duik onder de dekens.

3. Stomen

Wat ook goed helpt, is je verstopte bijholten te laten stomen. Dit kun je doen door boven een pan met heet water te hangen met een handdoek over je hoofd. Inhaleer de stoom dan diep via je neus. De warmte zorgt ervoor dat het slijm oplost, en daardoor verdwijnt je hoofdpijn. Plus een fijne bijkomstigheid: door de damp reinig je ook je poriën, meteen daarna even een maskertje en je bent helemaal goed bezig.

4. Honing

A little bit honey a day, keeps the doctor away! Honing heeft namelijk een sterke antibacteriële en anti-oxiderende werking en laten de symptomen van verkoudheid verdwijnen. Een kop thee met een theelepel honing geeft verlichting bij keelpijn. En om je herstel te bevorderen meng je een gelijke hoeveelheid honing tot een mengsel met een gelijke hoeveelheid geelwortelpoeder. Neem hier om de twee uur een theelepel van en je bent zo weer opgeknapt.

5. Schone lucht

Voor je herstel is het van belang dat je huis goed is geventileerd. De lucht binnenshuis is vaak meer vervuild dan buiten. Zet daarom je ramen op een kiertje en zorg ervoor dat er altijd frisse lucht je huis binnenstroomt.

6. Draag natte sokken

Het klinkt misschien raar, maar het werkt echt. Nadat je met natte sokken je bed in bent gegaan zullen je voeten door een natuurlijke reactie snel opwarmen. Vervolgens verwijden je aderen om de warmte vrij te geven. Zo kan je lichaam de rommel afvoeren en zijn je sokken in de ochtend weer helemaal droog. Belangrijk is dat je over de natte sokken droge sokken doet, want alleen op deze manier werkt het tegen verkoudheid.

7. Eet groentesoep

Het is al bewezen dat kippensoep helpt tegen verkoudheid, maar vegetariërs kunnen dit natuurlijk niet eten. Je kan ook in plaats van kippensoep groentesoep maken. Kook een aantal groenten in bouillon en eet tenminste 1 portie per dag. Alle groenten zorgen ervoor dat je hormonen in balans zijn en het is een goede detox voor je lichaam wanneer je je niet zo lekker voelt.

8. Vitamines!

Eet je niet vaak groente of fruit? Neem dan vitaminepillen om ervoor te zorgen dat je toch alle belangrijke vitamines binnenkrijgt. Wanneer je verkouden bent helpt dit niet meteen, maar langzamerhand bouw je meer weerstand op en is de kans klein dat je snel nog een keer verkouden of grieperig bent.

READ NEXT: