Verschillende krullen: zo fix je ze

Je haar krullen bestaat niet uit een simpele krultechniek, en ook niet iedere krul is hetzelfde. Er zijn namelijk eindeloos veel manieren om je haar te krullen die leiden tot totaal verschillende eindresultaten. Dan hebben we het niet over je natuurlijke krulling, maar over de krullen die je met je stijl- en krultang creëert. We vonden het eens tijd worden om al die techniekjes en methodes voor je op een rijtje te zetten.

Tips voor de mooiste krullen!

From top to bottom

Dit is de ‘standaard’ klassieke manier van krullen. Je begint aan de bovenkant of het midden en wikkelt je haar naar de onderkant toe. Makkelijk en super snel!

From bottom to top

Deze manier van krullen is voornamelijk geschikt voor mensen met wat langer haar of voor vrouwen met kort haar die een roller set look willen creëren. Het is een van de oudste technieken. Doordat je vanaf de onderkant begint, komt de meeste hitte in de puntjes te zitten. Daardoor komt de meeste volume aan de onderkant van je haar te zitten. Deze krullen zakken wel wat sneller uit dan wanneer je vanaf de bovenkant begint.

Clip

Deze techniek is perfect voor als je een old Hollywood glam look wilt hebben! Krul eerst je haar via de standaard techniek (from top to bottom) en zet je krul met een clip vast. Haal de clip er pas uit wanneer je haar helemaal afgekoeld is. Klaar is kees!

Waves

Deze techniek werkt het beste wanneer je een stijltang gebruikt. Een echte aanrader voor de kortharigen, want je kunt zelf bepalen waar en hoe groot je de krullen maakt. Bij een krultang zijn alle krullen van dezelfde grote en dit kan er dan net iets te volumineus uitzien. Deze krulmethode neemt overigens wel wat tijd in beslag, dus houd daar rekening mee!

Curls

Deze techniek is perfect wanneer je een natuurlijk uitziende krul wilt creëren. Door een stijltang te gebruiken zorg je ervoor dat het haar aan een beide kanten warm wordt, waardoor het op een natuurlijke manier naar beneden valt. We raden je daarom ook aan deze stijl voor de speciale gelegenheden te bewaren en niet dagelijks toe te passen (maar dat geldt eigenlijk voor ieder apparaat dat je haar verhit en dus uitdroogt).

Flat wrapped

Het beste van deze techniek is dat je er enorm veel volume door krijgt, zonder dat het er ‘gekruld’ uitziet. Draai het haar losjes om het apparaat heen; je wikkelt je haar er dus als het ware omheen, zonder dat je het echt draait. Haal vervolgens je handen even door je haren heen om het natuurlijk te laten vallen.

Twist wrapped

In tegenstelling tot de flat wrapped draai je je haar eerst in een losse strengel. Die strengel draai je vervolgens strak om het apparaat heen. Vergeet niet even je handen door de krul halen om het er wat natuurlijker uit te laten zien. Deze look heeft iets weg van de beachy hair waves.

Half flat/half twisted

Deze techniek gaat je een boho-chic look geven. Je draait je haar van boven naar beneden, waarbij je de bovenkant wat strakker om het apparaat heen draait en de onderkant wat losser. Deze techniek is voornamelijk geschikt voor mensen met super lang en/of dik haar!

Iron waves

Last but not least: de look die je eruit laat zien alsof jij een ware zeemeermin bent. Je hebt hier wel een 3-prong krultrang voor nodig… Een echte specialist op het gebied van dit soort krulletjes. Perfect voor een strandfeestje of een bruiloft!

P.S. Benieuwd naar nog meer haartutorials? Lees dan hier alles over het creëren van de perfecte low bun!