Waarom collega’s stiekem je beste vriendinnen zijn

Vaak breng je meer tijd door met je collega’s dan met je boyfriend of vriendinnen. Dat is nu eenmaal zo omdat je (waarschijnlijk) de hele week werkt. Zo niet, dan heb je het goed voor elkaar ;-]. Krijg je een leuk appje, een vervelend telefoontje of heb je snel een mening nodig over die leuke broek in de SALE? Je deelt het allemaal met je collega’s. Ze zijn eigenlijk een beetje je new best friends. Geldt dit voor jou ook? Dan zijn deze situaties vast heel herkenbaar.

1. Je kunt van serious business talk over naar niet-werkgerelateerde praat
“Ja, nee je hebt helemaal gelijk, we gaan dat even anders aanpakken. Trouwens, wist jij het al van Anna en Kevin? Die gaan gewoon samenwonen hè!”

2. Ze weten wie je vrienden zijn
Ze hebben ze misschien nog niet in real life gezien, maar na al die verhalen weten ze wel al wie ze zijn, waar ze wonen, wat voor werk ze hebben en wat jij met ze meemaakt.

3. Ze geven je advies over alles
Over die leuke man waar je nu mee aan het daten bent, of volkoren wraps beter zijn dan meergranen wraps en welke kleur nagellak echt the best is voor dit seizoen.

4. Een kater? Je hebt er meteen 3 zusters bij
We’ve all been there. Het is natuurlijk niet ideaal om met een kater te werken, maar je collega’s brengen met liefde een paracetamol, koffie of een reep chocola.

5. Je weet wanneer iemand toe is aan koffie
Heeft je collega stapels met werk op haar bureau liggen en hoor je achter die stapels de ene na de andere zucht? Time for coffee! Back her up sister.

6. Ze steunen je als je een huge aankoop gaat doen
Heb je eindelijk genoeg gespaard voor die designerschoenen, maar begin je te twijfelen of je ze wel moet kopen? “Het is natuurlijk wel veel geld… Ik kan er ook van op vakantie…” “Nee, je hebt er té lang voor gespaard om ze nu niet te kopen. Je verdiend het!”

7. Jullie kennen elkaars kledingkast
Jullie zien elkaar let-ter-lijk iedere dag, dus iedereen weet van elkaar wat ze in hen kast hebben hangen. Het valt direct op als iemand iets nieuws aan heeft! “Is dat nieuw? Super tof!”

8. Jullie zijn elkaars wingwoman
Gaan jullie na de vrij-mi-bo nog even de stad in? Dan nemen jullie de taak “wingwoman” heel serieus. Op maandagochtend wordt er dan nog uitgebreid verslag gedaan over hoe het was afgelopen met die ene hottie.

9. Jullie kunnen onaardig tegen elkaar zijn en het elkaar direct weer vergeven
Je hebt allemaal wel eens stress omdat er een deadline gehaald moet worden. Het is dan ook meteen vergeven als iemand een botte opmerking maakt. No prob sister!

10. Ze entertainen je de hele dag
Op momenten dat je het niet verwacht, zegt er eentje iets grappigs en liggen jullie helemaal in een deuk.

11. Ze zorgen ervoor dat je dagen voorbij vliegen
Soms kun je ze achter het behang plakken maar als ze op afspraak zijn is het zo stil dat je dag 2x zo lang duurt.

12. Is er iemand op dieet? Dan wordt daar rekening mee gehouden
Als je hand ook maar richting de pot met paaseitjes wijst, krijg je al een preek waarom dat echt not done is. Ze nemen hun “Sonja Bakker-taak” heel serieus, totdat er iemand onverwachts met tompoucen op het werk komt. Dan zien ze het even door de vingers. “We hebben toch al de hele dag gezond gedaan?”

READ NEXT:


>