Waarom een peeling goed is voor je huid

Heerlijk hoor, die lente! Zeker met dit soort temperaturen. Toch zijn er ook wat nadelen te benoemen. Tijdens de lente- en zomermaanden kan de huid onder invloed van (teveel) UV-straling verdikken en daardoor droog en grauw worden. Dat willen we natuurlijk niet! Dit komt je uitstraling niet ten goede en het belemmert bovendien een optimale opname van huidverzorgende producten. Het gebruik van huidcrèmes heeft zo weinig zin. Maar hoe los je dit op? Met een peeling dus.

Bij het woord ‘peelen’ wordt vaak gedacht aan scrub die dode huidcellen verwijdert. Maar is dat eigenlijk wel zo? Het antwoord is nee. Een peeling zorgt ervoor dat je huidlaag zijn huidbeschermende functie behoudt, maar lost de zogeheten ‘hoornbrugjes’ (de verbinding tussen huidcellen onderling) op. Hierdoor kan er een grondigere hydratatie plaatsvinden wat resulteert in een stralende, verzorgde huid. Een peeling werkt celvernieuwend, egaliserend, dient als de natuurlijke beschermlaag van de huid, verhoogt het vochtvasthoudend vermogen en geeft een oppepper aan de huid. Need I say more?

Wij zouden MonStyle niet zijn als onze redactieleden zélf niet even een peeling zouden testen. En dus: zo gezegd, zo gedaan. De Enzymatic Skin Peeling van Hannah werd uitvoerig getest. Huidcoach hannah raad ons aan om het product 2x per week te testen. En dus namen we braaf de potjes mee naar huis om ’s avonds, onder het genot van een kopje thee, eens even lekker te gaan smeren in de badkamer. Na een week lang testen voelden we ons als herboren. Egaal (maar écht, waar zijn die oneffenheden gebleven?!), een frisse uitstraling maar vooral een zijdezachte huid resulteert! Wij blijven voorlopig nog even smeren zodat we lekker egaal en smooth op onze strandbedjes kunnen plaatsnemen deze zomer.

Ook zo’n egale en zijdezachte huid deze zomer? Dat doe je zo:

How to use
Gebruik eerst een reiniging. Breng vervolgens dun de peeling aan met een masserende beweging. Na ongeveer 5 minuten kun je de peeling verwijderen. Bij een gevoelige huid verwijder je deze bij voorkeur met een warm en vochtig kompres. Voor de dikkere huid geldt dat je de peeling ook zachtjes kunt ‘afrubbelen’ van binnen naar buiten toe en van de kin richting de oren. Dit zorgt tevens voor extra doorbloeding van de huid.

Het gevoel
Tijdens de peeling neem je een prikkeling waar. Wanneer je geen prikkeling voelt, kun je de behandeling herhalen.

Direct resultaat
Wanneer de dode hoorncellen volledig zijn verwijderd voelt de huid zacht, glad en fris aan. De poriën zijn fijner en de huidstructuur is gladder. Afhankelijk van je huidconditie en op advies van een huidcoach kun je de peeling 1 tot 2x per week gebruiken om resultaat te behouden.

peeling

Shop hier jouw peeling:

En deze crèmes heb je nodig als basis voor jouw huidverzorging!

READ NEXT:
Deze basics heb je nodig voor jouw huidverzorging
Gezichtscrèmes: heb je ze allemaal wel nodig?
Deze balsem is de best friend voor je lippen