Deze dingen mag je je huid nooit meer aandoen

We denken altijd dat we de juiste keuzes maken op het gebied van huidverzorging, wanneer we naar bed gaan of juist net zijn opgestaan. Toch zijn er een aantal dingen die we onze huid niet meer aan mogen doen.

Met make-up op slapen

Tijdens het slapen krijgt je lichaam zijn welverdiende tijd om uit te rusten. Wanneer jij op een oor ligt, gaat je huid in de recovery mode. Terwijl je slaapt, herstelt je huid zich op een natuurlijke manier.

Maar wat gebeurt er nou precies ’s nachts met onze huid? Volgens dermatologen vernieuwd onze huid elke vier weken. Oude of doden huidcellen worden vervangen door nieuwe. Dit gebeurt gedurende de dag maar wanneer jij slaapt is het tempo van de celvernieuwing op zijn hoogst. De huid kan ’s nachts optimaal cellen produceren mits deze niet wordt afgesloten door een laag make-up, zonnebrand of andere omgevingsfactoren. Dit laatste kan puistjes veroorzaken en dat wil je niet. Zorg er dus altijd voor dat je, voordat je gaat slapen, je make-up eraf haalt en je gezicht schoonmaakt.

Je gezicht wassen onder de douche

Het klinkt vanzelfsprekend dat je, wanneer je onder de douche staat, je gezicht wast. Echter is dat niet zo slim om te doen. Vaak douche je lekker warm, maar dit warme water is niet heel goed voor je huid. De huid van je gezicht is het kwetsbaarst. Door een té warme douche krijg je vlekjes of rode plekken. Ook is het wassen van je gezicht niet even gepiept. Het is belangrijk om je gezicht goed te reinigen en dat gaat niet altijd even makkelijk als je met je gezicht onder de doucht hangt. En te veel (warm) water zorgt er ook nog eens voor dat je gezicht uitdroogt. Onder de douche vangt je gezicht natuurlijk veel meer water op dan wanneer je je gezicht wast bij de wasbak. Was de volgende keer je gezicht gewoon lekker apart bij de wasbak.

Op een katoenen kussensloop slapen

Een katoenen kussensloop haalt de moisture uit je huid en haar. Hierdoor droogt het uit. Ook is de stof nogal ruw wat voor frictie zorgt als je er met je gezicht op ligt. Wat voor rimpels kan zorgen. Ga daarom voor een zijden kussensloop. Doordat een deze veel zachter is, heb je hier veel minder last van.

Je gezicht reinigen met make-up doekjes

Doe. Het. Niet. Het lijkt een makkelijke oplossing, maar deze krengen verspreiden juist de resten make-up (die jij juist weg probeert te halen) over het gezicht en drogen ook nog eens je huid uit. Je kunt je huid beter reinigen met een micellair water of lotion.

Te weinig water drinken en ongezond eten

Minimaal twee liter water per dag zou voor iedereen een doel moeten zijn. Genoeg water drinken is goed voor je lichaam en geest. Probeer als je opstaat al te beginnen met het drinken van twee glazen water. En zorg dat je altijd een flesje water in de buurt hebt, zo drink je automatisch meer. Je huid droogt hierdoor niet uit en blijft mooi gehydrateerd. Water zorgt ook voor een gezonde glow. Eet hiernaast genoeg vezels, fruit en verse groentes. Ongezond vet eten is een no go (maar we begrijpen dat dit af en toe te verleidelijk is).

Te dikke laag crème opsmeren

Als je denkt dat dit je huid meer voedt heb je het fout. In tegendeel zelfs. Je huid kan helemaal niet al die crème opnemen. Blijf realistisch en ga voor een normaal laagje crème. Beter voor je huid én je doet ook nog eens langer met je crème omdat je minder gebruikt.

READ NEXT :
– Deze skincare routine past het beste bij jouw huid
– Dit item maakt je skincare routine zoveel makkelijker
– Dit is wanneer je het beste je gezicht kan reinigen