Waarom je een minimalist wardrobe wil hebben

Het is ontzettend handig om een kast te hebben die vol-voller-volst zit met kleding. Toch? Nee, eigenlijk niet! Verrassend genoeg hebben stijlvolle vrouwen vaak minder items in hun kledingkast hangen dan je zou denken. Het gaat om items van hoge kwaliteit, wetende welke vormen en stijlen voor je werken en meedogenloos zijn als het gaat om frequente clean-outs. Nog niet overtuigd? Wij hebben de voordelen van een minimale garderobe voor je op een rijtje gezet.

1. Nieuwe combinaties

Je draagt maar 30% van wat je in de kast hebt hangen. En je raadt het al met een minimalistische garderobe is die 30% alles wat je nodig hebt. Less is more! Je komt met verrassende combinaties en zal ontdekken dat je eigenlijk veel meer met dat ene item kan dan je ooit had bedacht. Zorg dat je voor elke gelegenheid wat hebt hangen. Een garderobe bestaande uit 37 zorgvuldig uitgezochte en kwalitatieve items zou volgens minimalistische pro’s meer dan genoeg moeten zijn.

PS: Nou is het natuurlijk niet zo dat we niet meer mogen shoppen dames. Je mag je garderobe best af en toe aanvullen. Maar probeer tijdens het winkelen te bedenken of je het item op minimaal drie verschillende manieren kan combineren. Ja? We have a winner.

2. Meer tijd in de ochtend

Hoewel je kast helemaal vol hangt met kleding, je afgelopen weekend nog flink hebt geshopt, heb je toch echt niets meer om aan trekken. Iedere dag stel je weer met moeite een outfit samen. Herkenbaar? Vrouwen besteden gemiddeld 16 minuten voor de kast voordat zij weten wat ze gaan aantrekken. Bedenk eens wat je met die tijd kan gaan doen…

3. NOOIT meer kleding kwijt

Een opgeruimde omgeving geeft het gevoel van overzicht en rust. En dat betekent niet dat je hele huis direct spik en span moet zijn. Begin gewoon met je kast. Want wat je niet hebt, hoef je ook niet op te ruimen (no shit Sherlock). Alleen daarom zou je er al een minimalistische garderobe op na willen houden. Met minder (maar wel voldoende) is een stuk makkelijker die kast netjes te houden. Of probeer eens deze regel: voordat je iets nieuws koopt, doe je eerst iets weg dat je niet meer gebruikt.

Een handige checklist
Zo kom je erachter of het tijd is om het uit te maken met je kleding

Dit wil je stoppen voor je 30 bent
> 6 slechte shop eigenschappen

Een makkelijke outfit die altijd werkt
Voor als je even alles haat wat je in de kast hebt