Waarom je je plafond wil gaan verven

Als je even helemaal klaar bent met je interieur, wil je dit zo snel mogelijk verhelpen. Zonder dat het teveel kost natuurlijk. Met een paar kaarsen en een nieuw stel kussens voelt je huis weer als nieuw. Maar weet je wat echt helpt, een muurtje schilderen.

En dan niet zomaar een muurtje, je plafond! Het plafond vertegenwoordigt een zesde van de ruimte maar krijgt vaak niet veel meer dan een laag witte verf. Al jaren wordt wit beschouwd als niet alleen de veiligste maar ook de beste kleur voor je plafond, terwijl een kleurtje op het plafond de ruimte net dat beetje extra kan geven.

Als het gaat om wooninspiratie, kijken we natuurlijk het liefst op Pinterest. Hier staat het gewoon bommetje vol met de mooiste beelden. Wat wij nu veel voorbij zien komen is het gekleurde plafond. En wij snappen wél waarom. Knap, chique en een stuk goedkoper dan het verven van de hele kamer. Van plafonds met een kleurtje, met een behang of mooie lijsten. De plafonds zijn een echt interieur statement en maken zelfs de saaiste ruimtes nog knap.

Wij hebben de mooiste plafonds voor je op een rijtje. Sprintje naar de bouwmarkt gegarandeerd. Let wel op! Bij kleine ruimtes wil je gebruik maken van lichte kleuren. Donkere kleuren staan mooi bij een hoog plafond.