Waarom je oogcrème wilt gaan gebruiken

Is oogcrème niet gewoon een normale crème maar dan in een klein potje en veel duurder? Hoewel je dat misschien zou denken is dit jammer genoeg niet het geval. Oogcrèmes hebben namelijk veel voordelen, dus ben jij nog niet op de eye cream bandwagon, dan kun je maar beter snel beginnen. Wist je namelijk dat de huid rond je ogen vijf tot tien jaar sneller veroudert?

Rimpels

Knijpen en het constant bewegen van je ogen kan rimpels veroorzaken. Fijne lijntjes en rimpels komen zowel uit schade door de zon als doordat er  minder collageen wordt geproduceerd als je ouder wordt. Collageen behoudt de elasticiteit van de huid. Vitamine C, peptiden en retinol versterken de productie van collageen. Dus kies dan ook voor oogcrèmes met die ingrediënten. 

[show_boutique_widget id=”757213″]

Droog

De huid rond je ogen is dun, droog en plooit vanzelf. Hierdoor is het extra gevoelig en gezichtscrèmes zijn hiervoor gewoon té sterk. De huid rond de ogen heeft weinig olieklieren, waardoor het één van de droogste gebieden van het gezicht is. De meesten van ons doen hier dan ook nog concealer, foundation en poeder op en deze producten (vooral matte versies) kunnen het nog verder uitdrogen. Goed smeren dus!

[show_boutique_widget id=”757219″]

Donkere cirkels

Heb je last van donkere kringen onder je ogen? Dit is jammergenoeg grotendeels genetisch bepaald. Hoe ouder je wordt, hoe meer je zult gaan zien.  Een dikke oogcrème kan hierbij wel wat helpen. Het zorgt er in ieder geval voor dat de huid (tijdelijk) wat plumper wordt en dikker lijkt, waardoor de bloedvaten minder te zien zijn. Donkere kringen kunnen ook te maken hebben met zonnebeschadiging, zorg er dus voor dat je oogcrème zonnebescherming bevat.

[show_boutique_widget id=”757220″]

Puffiness

Veel dingen kunnen ervoor zorgen dat je huid opgezwollen lijkt en meer vocht vasthoudt> Zoals zout eten of gewoon de manier waarop je slaapt. Een oogcrème in de vorm van een roller is dan perfect voor jou. De meeste rollers hebben een koud, zilver balletje dat je over je wallen rolt. De kou zorgt ervoor dat de zwelling vermindert en het rollen masseert waardoor het vocht zich verplaatst.

[show_boutique_widget id=”757221″]

Hierdoor kun je ook heel wat rimpeltjes besparen
Rimpels weg föhnen? Ja, het kan!
OMG: dit wondermiddeltje hebben we allemaal nodig