Zo gaan zonnebrand en make-up wél samen

Je make-up zit net helemaal on fleek, maar je wilt ook je gezicht beschermen met zonnebrand. The struggle is real. Met deze tips worden je make-up en zonnebrand beste vrienden!

Timing

Timing is alles! Breng zonnebrand onder je make-up aan, maar boven je dagcrème. De belangrijke bestanddelen van een dagcrème kunnen hun werk alleen goed doen als ze direct op de huid zitten. Ga voor een dagcrème op waterbasis, want anders kan de zonnebrand niet goed binden aan je huid.

Dagcrème

Tegenwoordig zitten in heel veel dagcrèmes SPF, meestal factor 15 a 20. Dat is dus de perfecte combinatie tussen het voeden van je huid en bescherming tegen de zon. Dagje strand op de planning? Dan is alleen een dagcrème niet genoeg, dus een flesje zonnebrand meenemen is dan wel slim.

Golden rule

Zonnebrand kan je gewoon aanbrengen over je make-up, alleen is er wel één regel: crème over crème, poeder over poeder. Wanneer je je dus een aantal keer insmeert op een sunny day, kun je je poeder beter achterwege later. Ga je echt voor een lekkere tan? Dan kun je beter helemaal geen make-up op doen.

Mengen

Je foundation mengen met zonnebrand. Klinkt ideaal, lekker makkelijk en snel klaar. Helaas werkt het niet zo. Wanneer je je foundation mengt, wordt de factor in de zonnebrand gehalveerd, en de chemische bestanddelen kunnen ervoor zorgen dat de zonnebrand helemaal niet meer werkt. Gewoon twee keer smeren dus. Kost misschien iets meer tijd, máar het werkt beter.