Waarom je opeens behoefte hebt aan een TOTALE make-over

Eens in de zoveel tijd is het zover: tijd om je kledingkast op te ruimen! Daar zijn al verschillende handige tips voor, maar er is dus een bepaalde leeftijd wanneer je kleding én kast een make-over nodig hebben.

Return Saturn
We gaan je nu geen heel verhaal ophangen over astrologie, maar de voorspelling is dat je tijdens de planetaire beweging – zo rond de leeftijd van 28 en een half – een tijd van grote overgang ervaart. Of dit nou in de liefde of in je carrière is, je kunt enkele groeipijnen verwachten. Dit kan komen door de terugkeer van Saturnus. Volgens de astrologische literatuur staat ons dan diepe ellende te wachten in een dergelijke periode. Relaties gaan over, op het werk gaat het slecht en alles stort in.

Elk jaar keert de zon terug naar het punt in de zodiac waar het verbleef toen jij geboren werd. Ook planeten verleggen hun eigen weg, maar voordat Saturnus terugkeert duurt dat ongeveer 27 tot 29 jaar. Dat is het punt waar veel mensen worden getest. Ze worden geconfronteerd met het loslaten van dierbare dingen in hun leven. Natuurlijk is het bij iedereen verschillend, maar het is niet ongewoon om op deze leeftijd zulke shake-ups te ervaren.

Shoppen
Dankzij dit heftige nieuwtje, weet je dat Saturnus ook invloed zal hebben op je stijl. Maar zal deze terugkeer betrekking hebben op wat je draagt? Waarschijnlijk toch wel goede dingen!

Planetaire stroom of niet, aan het einde van je twintiger jaren komt er een natuurlijk punt van verandering. Je bent klaar met school en een volwaardig volwassene geworden (hi, financiële onafhankelijkheid!). Samen met deze volwassen levensstijl ontwikkel je een nieuwe kledingstijl. Je weet wat bij je past en wat comfortabel is voor jou om te dragen. De terugkeer van Saturnus brengt je tot een punt waar je eindelijk je kledingkast opnieuw kan inrichten en een nieuwe stijl kan omarmen. Je kent jezelf beter dan ooit. Er is weinig tijd voor experimenteren en juist meer voor weten wat werkt.

In plaats van dat je nu ontzettend bang wordt voor deze jaren, kun je er ook heel anders naar kijken. Je bepaalt je smaak, maakt gebruik van stijlen die meer dan één doel hebben en die je een goed gevoel geven. Een mooie top die je zowel overdag als ’s avonds kan dragen of de perfecte jeans. Je kunt nu eindelijk investeren in een paar mooie items die nog jaren meekunnen.

READ NEXT
Nooit meer kledingcrisis met deze 21 tips
Geef in 30 minuten je kledingkast een make-over!
Zo voelt je oude garderobe weer als nieuw!