Zo voorkom je die overvolle stoel in de hoek van je kamer

Of je nou thuiskomt van een lange dag op werk of moe na een avond stappen. Jij trekt je kleding iedere keer weer uit op dezelfde plek. Op je slaapkamer bij je kledingkast, maar die broek die je vandaag had kan best nog een ronde mee. Waar laat jij je kleding die nog niet vies genoeg is voor de was? Op de grond of op je stoel in de slaapkamer?

We doen het allemaal en het is eigenlijk zo zonde van de kleding. Door ze op de grond te gooien worden ze alleen maar sneller vies. Het wordt een onoverzichtelijke puinhoop en uiteindelijk gooi je die kleding toch maar in de was.

Wat kan je doen om een stoel met een berg aan kleding of een vloer bezaaid met kleding te voorkomen? Wij hebben de tips.

1. Ga voorbereid naar bed

Als je snel je bed in wilt, ben je sneller geneigd je kleding uit te trekken, op de grond te gooien en meteen in bed te kruipen. Door iets eerder naar de slaapkamer te gaan heb je de tijd en energie om je kleding uit te trekken en op te ruimen waar ze horen.

2. Dure kleding op hangers

In de eerste week van je nieuwe trui ben je hier nog hartstikke zuinig op en vouw je hem iedere keer weer netjes op. Maar hierna is deze liefde al snel over en behandel je je kersverse aankoop als de ander. Op de grond. Zonde! Spreek met jezelf af dat de dure kleding altijd op een hanger gaat en netjes terug de kast in gaat. Tenzij het gewassen moet worden natuurlijk.

3. Een aparte opslagruimte

Als je nou bang bent dat je je andere kleding vies maakt kan je ook een tweede opslagruimte bedenken voor de kleding die je al hebt gedragen. Zoals een extra mand, een lade of plank waar je de gedragen kleding kan opbergen. Ook zijn haken aan je kast deur een goed idee. Geen ruimte meer in je kast? Denk dan aan zo’n stijlvolle ladder waar je je kleding over drapeert of een tof kledingrek. Kijk wel uit dat het niet weer zo’n rommel wordt. Succes!

 

PHOTOCREDITS : FLICKR