Waarom we van de Scandinavische stijl houden

Wil jij je huis een make-over geven, maar heb je geen idee met wat? Wil je alleen nieuw meubilair of ook de muren een kleurtje geven? Het kan natuurlijk ook zijn dat je je huis écht helemaal op z’n kop wilt zetten omdat het helemaal anders moet… In dat geval geven wij jou wat inspiratie om je huis om te toveren tot het Scandinavische stijltje anno nu.

De stijl

De Scandinavische stijl is qua interieur een echte trend. We zagen stijltje het begin 2015 al doorbreken, maar inmiddels is de stijl helemaal doorgevoerd in zelfs de nieuwste collecties van de hotste kledingontwerpers. De meest bekende eigenschappen van deze interieur-stijl zijn de robuuste houtelementen gecombineerd met lichte (pastel)kleuren. Bekend is dat de Scandinavische stijl veel wordt toegepast als je houdt van lichte ruimtes die je vaak groter wilt laten lijken. Door het gebruik van lichte, natuurlijke kleuren creëer je optisch meer ruimte dan er eigenlijk is. Qua accessoires wordt er vaak gekozen voor robuuste vazen en potten. Aardse werkjes en industriële lampen gecombineerd met zachte stoffen die terugkomen in bijvoorbeeld de banken, kleden en kussens zijn een echte go.

Why do we all love it?
De Scandinavische stijl is een stijl die eigenlijk in zijn basis iedereen wel aanspreekt. It’s all about the base! De rust en balans die wordt doorgevoerd in het inrichten van je woning is iets waar iedereen, volgens ons, wel naar op zoek is. Wie wil er nu niet thuiskomen in een oase van rust-aan-je-hoofd? Wit-, lichtgrijze- of nudetinten vormen een goede basis voor je muren en vloeren. Je kunt hierdoor alle kanten op wat de rest van je interieur betreft. Wil je toch een pop of colour toevoegen aan die te gekke stoel of gekke kunst aan de muur hangen? No problem! Zolang je een natuurlijke basis aanhoudt zal jouw living prima in balans zijn.

Omdat je woning in de basis rustig is, kun je uitpakken met de accessoires! Scandinavische mensen zijn gék op natuurlijk elementen en dus is een flinke dosis cactussen en/of palmbladeren niet weg te denken. Om ervoor te zorgen dat je kamer niet he-le-maal vlak is door het ton-sur-ton gebruik kun je ervoor kiezen om zwarte of andere donkere accenten toe te voegen zoals het volhangen van je muur met zwarte photoframes. Twee vliegen in één klap want dan kun je ook nog eens al die leuke foto’s die op je computer staan (en bijna nooit bekijkt) kwijt! Wil je naast je accessoires nog meer funk in je kamer brengen? Hou je dan eens bezig met de vormen van de objecten die in je kamer staan! Een goede balans tussen en ronde en hoekige vormen kan soms een heel interessant perspectief brengen aan je living!

Kortom: make sure the base is good, and build from there! Veel plezier ladies..

READ NEXT:
Dé interieurtrends van 2016
Quiz: welke interieurstijl past bij jou?
Hoe bemachtig je nou die woonruimte in Amsterdam?