Wat is nu eigenlijk de juiste beauty routine?

Iedereen heeft z’n eigen manier van opmaken. De één begint eerst met foundation en de ander gaat eerst met mascara in de weer. Maar wat is nu eigenlijk de juiste beauty routine? Wij hebben de complete juiste volgorde voor je op een rijtje gezet. We begrijpen dat je waarschijnlijk niet alle onderstaande producten gebruikt, maar mocht dit wel je hele routine zijn, voer ‘m dan zo uit!

1. Gezicht reinigen
Voordat je gaat make-uppen, is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen met water. Dit doe je het best twee keer. Hierdoor spoel je eerst het overtollig vet weg, en bij de tweede reinig je je poriën.

2. Toner
Doe een beetje toner op een watje en maak hiermee je gezicht nogmaals goed schoon. Door de toner verwijder je eventueel het vuil dat nog op je huid is achtergebleven.

3. Crème
Als je nog speciale crèmes gebruikt om littekens of oneffenheden te verdoezelen, dan breng je die eerst aan op je gezicht voordat je andere crèmes en serums op je gezicht smeert.

4. Serum
Dan breng je een serum aan op je gezicht. Dit voorkomt velletjes op vervelende plekken en houdt je huid mooi egaal en zacht.

5. Primer
Voordat je je foundation aanbrengt, gebruik je eerst een primer. Hierdoor blijft je make-up veel beter en langer zitten. Ook voorkomt een primer een glanzend gezicht. Als je ook nog oogschaduw op gaat doen, gebruik hier dan ook een primer voor. Zo blijft deze veel langer zitten!

6. Concealer
Je gebruikt altijd eerst je concealer, voordat je met foundation begint. Mocht je nog een klein beetje zien dat je concealer ophebt, dan kun je dit verbergen / mengen met foundation. Concealer is ideaal om donkere kringen en andere oneffenheden weg te werken. Nog niet zo bekend met concealer? Dit kun je er allemaal mee!

7. Foundation
Nu begin je met de foundation. Hiermee maak je je huid mooi egaal en kun je de laatste oneffenheden verbergen.

8. Bronzer en dan blush
Met een bronzer kun je je gezicht wat meer structuur geven en een summer glow. Met een blush krijg je een gezonde uitstraling en een frisse look.

 9. Oogschaduw, eyeliner en dan mascara
Breng altijd eerst oogschaduw aan, voordat je aan mascara begint. Als je ’t andersom doet is er grote kans dat de poeder zich aan de wimpers blijft kleven. Niet bepaald sexy… Na de oogschaduw begin je met de eyeliner en vervolgens maak je het af met mascara.

10. Wenkbrauwen
En dan nu de wenkies. Die doe je pas nadat je je ogen hebt opgemaakt, zodat je de intensiteit van je brows goed kan afstemmen op de basis van je oogmake-up. Voor wat meer body gebruik je een wenkbrauwgel, zo blijven ze ook nog goed op z’n plek zitten.

11. Poeder
Last but not least: poeder. Dit is de tool om je make-up goed op z’n plek te behouden en je vettige zones te verdoezelen. Een beetje poeder over de T-zone van je gezicht, kin en onder je ogen. En je bent ready to go!

READ NEXT:


>

Source: Karlas Closet