Zo blijft je kasjmier mooi

Heb je eindelijk geïnvesteerd in zo’n supermooie kasjmieren trui, weet je niet hoe je ‘m schoon, fris en motvrij houdt… Maar wij gelukkig wel. Met deze tips gaat het helemaal goed komen en blijft je trui jaren mooi. Watch and learn

Hoe houd je ‘m mooi?
Als er geen vlekken op zitten, hoef je ‘m niet te wassen. Even de trui uitschudden en goed laten luchten is vaak al genoeg om nare geurtjes weg te halen. Kasjmier is namelijk een natuurproduct en dus zelfreinigend. Heeft je trui wel een vlek, was ‘m dan in koud/lauwwarm water met speciale kasjmier shampoo. Laat ‘m niet te lang in het water liggen en spoel ‘m goed uit. Maar pas op! Wring de trui niet uit en laat ‘m NOOIT drogen op de verwarming. Leg je trui op een handdoek en laat ‘m aan de lucht drogen.

Pillen en pluisjes
Het pluizen van een kasjmieren trui is een natuurlijk proces en dit zal altijd blijven gebeuren. Dit komt namelijk door het schuren tijdens het dragen van de trui. Met een speciale shaver kun je de pluisjes voorzichtig weghalen. Wel altijd met beleid doen, het is natuurlijk zonde om je mooie trui te verpesten.

Gaatjes en motten
Als je last hebt gehad van motten leg je trui dan in de vriezer. De eitjes (en larven, gatsie) zullen hierdoor bevriezen. Na een paar dagen was je je trui met de hand. Was ook, voor de zekerheid, de andere kleding uit je kast. Bewaar daarnaast kleding van wol en kasjmier altijd liggend. In de zomer kun je je trui wassen en daarna in papier verpakken. Stop er wat munt, rozemarijn, lavendel of tijm bij in een zakje en weg blijven de motten!

Shoppen
Ben je nog niet de trotse eigenaresse van een mooie, kasjmieren trui? Wij hebben voor jou de acht fijnste cashmere tops op een rijtje gezet. Shoppen maar!

READ NEXT
> 8 dingen die je met wodka kunt doen zonder het op te drinken
> 7 kledinghacks die je veel eerder wilde weten
> Zijn je schoenen te klein? Hierna niet meer!

[show_shopthepost_widget id=”2308532″]