Wat kan je doen tegen het verkleurde metaal op je tas?

Een vrouw en haar tas, daar is geen spelt (of man) tussen te krijgen. Het enige wat deze liefde wel eens in de weg kan staan is de bankrekening. Enfin, als we na flink sparen eindelijk onze it-bag hebben gescoord verzorgen we deze als een baby. Iedere keer ruimen we hem na gebruik netjes op in de dustbag.

Het is dan ook een regelrechte ramp als je ziet dat het mooie slotje van je tas of de chainstrap verkleurd. Ver-se-lijk! Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Dat de metalen delen van je tas verkleuren komt (obviously) omdat ze niet van echt zilver of goud zijn gemaakt, dit kan dus ook voorkomen bij de ‘duurdere’ tassen. Gelukkig betekent dat niet dat hier niks aan te doen is. Er bestaat namelijk een simpele truc die je kunt toepassen om dit te voorkomen en om deze verkleuring te verwijderen.

Voorkomen

Met een zogeheten coat wordt een beschermde laag gecreëerd om het metaal heen. Dat een laagje nagellak kan voorkomen dat je sieraden groen afgeven wisten we al, maar dit trucje werkt ook prima voor je tas. Er bestaat ook speciale verf hiervoor. Bang om te morsen? Plak de rest van je tas gewoon netjes af, net als dat je normaal doet als je gaat verven. Wij begrijpen heel goed dat het aanbrengen van verf of nagellak op je dure it-bag best eng is, daarom kun je  dit dus ook prima aan de experts van de plaatselijke schoenmaker overlaten.

Verwijderen

Voorkomen is altijd beter, maar mocht de verkleuring toch al hebben plaatsgevonden is dit met een simpel trucje weer te verwijderen. Wat je nodig heb is een tandenborstel, een kom, zout en citroensap. In de kom doe je een eetlepel citroensap hier voeg je zout aan toe. Dit roer je dat het een soort pasta vormt. Met een tandenborstel breng je de pasta vervolgens aan op de verkleurde delen. Laat dit 5 tot 10 minuten zitten. De pasta zal verkleuren van de roest die het opneemt. Vervolgens was je het eraf met water. En voilà je tas is weer als nieuw!

Deze zijn ECHT prachtig
Betaalbare tassen die er net zo goed uit zien als designertassen

De nieuwste trend in de tassenwereld!
> De tas waar je de allermeeste complimentjes op krijgt

Deze wil je NU allemaal hebben
> De mooiste high street tassen op een rijtje