Zo ziet je trui er weer uit als nieuw

Wanneer het koud is buiten wil je niets liever dragen dan je warme, vertrouwde sweater. Het nadeel van dit item is dat je het niet zomaar even in de wasmachine kan gooien en dat het er dan weer mooi uitkomt. Je moet goed zorgen voor je truien en er zijn meer dingen waar je op moet letten dan je misschien denkt. Wij hebben de beste tips en middeltjes voor je op een rijtje gezet om je trui zacht en mooi te houden.

Was je trui niet te vaak

Je zal wel vaker hebben gemerkt dat je trui er niet mooier op wordt als je het vaak wast. Hij komt snel onder de pluisjes te zitten en gaat pillen. Je kan je trui het best met de hand en in koud water wassen. Toch is het ook dan niet slim om hem na een keer dragen te wassen. Maar je wilt natuurlijk ook geen trui dragen die niet lekker ruikt. Om het wassen uit te stellen kan je een t-shirt dragen onder je trui. Zo komen er niet snel nare geurtjes in je trui en kan je hem vaker dragen zonder hem elke keer te wassen.

TIP:  hang je trui even buiten om hem even wat op te frissen (als het niet regent).

Pluisjes en pillen

Dit is volgens ons misschien wel het vervelendste ding aan een trui. Als je trui gaat pillen ziet het er gelijk niet meer mooi uit en wil je hem liever niet meer dragen. Er is een hele handige manier om dit probleem op te lossen. Met een scheermesje kan je namelijk alle pluisjes grafhalen. Zorg er wel voor dat je mesje nieuw en scherp is. Ook moet je goed uitkijken dat je je trui niet beschadigt.

Zo houd je je trui zacht

Is je trui na een paar keer wassen niet meer zo zacht als toen je hem kocht? Dat is niet heel raar, maar er is een middeltje waarmee je trui weer superzacht wordt. Laat je trui een paar uur weken in een bak met koud water en conditioner. Ja, de conditioner die je ook in je haar doet! Eigenlijk best logisch, want je haar wordt er ook superzacht van.

Berg je truien netjes op

Het is belangrijk dat je je trui niet snel ergens in je kast propt, zoals je misschien wel doet met je andere kleding. Ook kan je je truien beter niet ophangen, want zo rekken ze uit en is je trui ineens een stuk groter dan dat hij eerst was en verliest het zijn vorm. Vouw ze netjes op en zorg dat ze niet opgepropt liggen tussen je andere kleding.

Haken of lussen in je trui?

Dit is ook een probleem dat voor veel mensen herkenbaar zal zijn. Maar je kan het erg makkelijk oplossen. Zit er een haak of lus aan je trui? Draai je trui dan binnenstebuiten en steek een naald in je trui op de plek waar een haak of lus zit. Trek het losse draad naar binnen en je ziet er niks meer van!

READ NEXT
22 truien waar je in wil wonen
Zo style jij je trui op de meest vrouwelijke manier
Zo voorkom EN verwijder je pluisjes op je trui