Wat past het beste bij jouw nagels: gel of acryl?

Er zijn vrouwen die van nature hele sterke nagels hebben en vrouwen die dat niet hebben. We hebben al een keer geschreven hoe jij je nagels zelf kan versterken. Maar als dit echt niet werkt kan je natuurlijk nog gel of acryl nagels proberen. Veel mensen weten alleen het verschil niet tussen acryl en gelnagels. Dat is er namelijk zeker. Wat bij jou past hangt helemaal af van jouw nagels. Wij vertellen het je!

Gelnagels

Met gel nagels worden je eigen nagels verlengt en verstevigt. Er wordt een stroperige laag over je eigen nagels gelakt. Onder de UV-lamp wordt dit hard. Als elke nagel deze basis laag heeft wordt er daarna kleur aangebracht. Dit zijn altijd twee lagen zodat de nagels stevig worden. Na elke laag moeten de nagels onder de UV-lamp. Hierdoor kost het veel tijd om ze te laten zetten.

Voordelen:
– Zien er natuurlijk uit.
– Zijn buigzaam.
– Glanzend oppervlak.
– Bijna geen chemische geuren tijdens het zetten.

Nadelen:
– Niet goed bestand tegen stoten.
– Na elke laag moet je onder de UV-lamp. Hierdoor neemt het veel tijd in beslag.

Acryl nagels

Acryl nagels worden gemaakt door een vloeistof en een poeder. Hierdoor wordt het een soort kleverig bolletje wat over je nagels gelakt wordt. Dit wordt hard door de buitenlucht. Als dit hard is worden je nagels mooi in vorm gevijld en gepolijst. Hierna kan je nog kiezen om er een kleur erover heen te laten lakken.

Voordelen:
-Zijn stevig
-Kunnen langer gedragen worden dan gel nagels.

Nadelen:
-Als je de nagel hard stoot kan dit voor breuken zorgen.
-De nagels hebben geen glans.
-Bij het aanbrengen komen er veel chemische geuren vrij.

 

Let them breathe

Deze twee optie’s zijn natuurlijk niet het allerbeste voor je nagels, daarom is het wel belangrijk dat je ze af en toe weer laat ademen. Dat houdt in dat je soms een week niks op je nagels draagt.

Wat heb jij?

Dan is er nu nog de vraag wat voor nagels jij hebt en of je beter acryl of gelnagels kan nemen. Er bestaan namelijk 5 verschillende nagels. Je hebt droge, brokkelige, beschadigde, zachte of normale nagels.

1. Droge nagels

Droge nagels zien er dof en ruw uit. Als met je duim er overheen gaat voel je ook dat de nagel niet glad is. Vaak komt dit door een tekort aan vitamine E. Je kan dus om je nagels te herstellen vitamine pillen slikken. Het beste is om je nagels eerst goed te laten herstellen voor je aan acryl of gelnagels begint.

2. Brokkelige nagels

Als je de hoeken van je nagels omlaag duwt en het niet buigt betekent dit dat ze snel breken. Dit komt doordat er helemaal geen vocht in de nagels zit. Veel mensen gebruiken dan een nagel verhardend product, maar dit moet je echt niet op je nagels smeren als ze brokkelig zijn. Het beste wat je kan gebruiken is een olie voor handen en nagels. Je kan in dit geval het beste voor gelnagels kiezen. Dit is omdat de nagel een stuk flexibeler is dan een acryl. De gel nagel is niet goed bestand tegen stoten maar zal hiermee niet je eigen nagel beschadigen. Met acryl heb je dit veel sneller en dat kan voor breuken zorgen.

3. Beschadigde nagels

Het kan iedereen overkomen dat door een bepaalde handeling je nagels beschadigen. Vaak heb je dan een scheurtje in je nagel. Om je nagels te helpen herstellen kan je een base coat gebruiken met een herstellende werking. Door het laagje worden je nagels goed beschermd tijdens het helen. Bij beschadigde nagels maakt het niet uit of je voor acryl of gel kiest. Beide nagels geven een beschermende laag aan je nagels.

4. Zachte nagels

Als je zachte nagels hebt buigen ze al door de kleinste aanraking. Ze zullen helaas ook niet verder groeien dan het topje van je vinger. Het is dus belangrijk om je nagels goed in vorm te houden. Dit kan je doen door een verhardend product te gebruiken of een olie. Wil je gel of acryl? Ga dan voor acryl. Dit omdat deze nagel veel steviger is en meer kan hebben dan een gelnagel.

5. Normale nagels

Herken jij je niet in boven genoemde nagels dan heb je normale nagels. Je nagels zullen snel groeien en zien er altijd mooi uit. Om ze zo te houden is het wel belangrijk om een handcrème te gebruiken. Bij normale nagels maakt het niet uit welke je kiest. Denk wel goed na wat voor nagel het beste zal zijn met bijvoorbeeld je werk. Heb je stevige of buigzame nagels nodig?

Moet je nog een kleur kiezen voor je nagels?
In deze kleuren lak je jouw nagels dit seizoen 

Langere nagels krijgen?
> Dit is hoe je het voor elkaar krijgt

PHOTO CREDITS: NAILSBYMEI