Wees lief voor je huid met eco-friendly cosmetica

Je staat er waarschijnlijk nooit bij stil, maar de huid is ons grootste orgaan. Je bestaat namelijk voor ongeveer 16% uit huid (wat neerkomt op ongeveer 2 vierkante meter), dus het kan geen kwaad om goed voor dit orgaan te zorgen!

De belangrijkste functie van de huid is om ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan water, UV-stralen, bacteriën, vuil of je simpelweg ergens tegen stoten. De huid zorgt er ook voor dat we niet uitdrogen en speelt een belangrijke rol in de temperatuur-regeling van het lichaam. Daarnaast maakt de huid onder invloed van zonlicht vitamine D aan, wat we nodig hebben om calcium uit voeding te halen en in het lichaam op te nemen. Dit zorgt voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden.

Wees lief voor je huid

Dat onze huid dus heel belangrijk voor ons is, en je er goed voor moet zorgen, lijkt me duidelijk. Je moet de huid een beetje helpen namelijk, want ook al beschermt ze je tegen heel veel invloeden van buitenaf, ze kan je niet tegen alles beschermen. En dan gaat het vooral om wat we ons lichaam zelf aan doen. Waarschijnlijk gebruik je elke dag een scala aan verschillende cosmetica producten zoals shampoo, face-wash, dag- en nachtcrème en make-up. Veel mooie merken waar we heel erg blij van kunnen worden, zijn niet persé goed voor ons lichaam. Ze bevatten veel chemische stoffen zoals parabenen, lood of ruwe olie. Deze stoffen kunnen doordringen in je huid en zo in de bloedbaan terecht komen en uiteindelijk kan dit nadelige gevolgen voor je gezondheid hebben. Het kan bijvoorbeeld leiden tot vroegtijdige huidveroudering, hormoonverstoringen en sommige stoffen kunnen zelfs kankerverwekkend zijn. We leven in een tijd dat iedereen steeds bewuster gaat leven en eten, maar het cosmetica-gebruik blijft daarin een beetje achter. Hoogste tijd dus om daar verandering in te brengen!

Eco-friendly cosmetica

Waar moet je eigenlijk op letten als je cosmetica koopt? Een hele simpele, maar duidelijke regel is: als je het niet kan of wil eten, smeer het dan ook niet op je huid! Om het jullie iets makkelijker te maken heb ik een aantal producten geselecteerd van mooie, gezonde en dierproefvrije merken die je zonder schuldgevoel op je huid kunt smeren. Enjoy!

 

ecofriendly

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

1. Dr. Alkaitis organic day cream

2. Dr. organic olive body scrub 

3. Bemineral lipstick

4. Bemineral mousse concealer

5. Dr. Organic cellulitis crème

6. Dr. Organic morroccan argan oil body wash

7. Bemineral lipgloss

8. Less is more herstellende hoofdhuid serum

9. Dr. Alkaitis organic eye cream

10. Less is more 100% natuurlijke shampoo

[/red_box]