What to do als je aan het vervellen bent?

Ben jij wel eens verbrand? Misschien wel tijdens die hittegolf of op vakantie? (deze groente beschermt je huid tegen de zon!). Dan ken je het fenomeen vervellen waarschijnlijk ook maar al te goed. Alsof die rode skin nog niet erg genoeg is krijg je ook nog eens velletjes op je huid, ouch. Maar ja dit betekent wel dat je huid (gelukkig) aan het herstellen is. En hoe je het beste met het vervellen om kunt gaan? We’ll tell you!

1. Ga niet pulken of krabben!

Het is heel verleidelijk om die irritante velletjes eraf te trekken en te gaan krabben als je jeuk hebt. Maar dit kun je dus beter niet doen! Je huid raakt hier namelijk alleen maar geïrriteerder van en je hebt ook nog eens kans op ontstekingen. Gewoon even laten dus..

2. Afkoelen

Neem een lekker koud bad of een koude douche om een beetje af te koelen. Gebruik geen zeep of iets anders. Hierdoor gaat je huid namelijk alleen maar irriteren. Om het vervellen te verminderen en de huid goed te hydrateren kun je wat havermout in het bad gooien. Zorg er bij het drogen voor je dat je de huid voorzichtig droogdept en niet wrijft.

3. Moisturize

Moisturize regelmatig je huid met een lotion. Ga voor eentje die ongeparfumeerd is en Aloë Vera bevat. Zorg ervoor dat je dit een paar keer per dag doet zodat je huid goed gehydrateerd blijft.

4. Healthy

Om ervoor te zorgen dat je huid snel geneest moet je extra veel water drinken en eiwitten, ijzer en vitamine A, C en E eten. Dit houdt je huid gezond en verminder het vervellen! (en zo bescherm je je huid tegen de zon).

P.S. Heb je zonnebrand op je kleding gekregen? Kijk hier hoe je het wegkrijgt!

Source: Tumblr