Wunderwerk: kleding dat meer is dan alleen duurzaam

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden. Veel bedrijven zeggen namelijk dat ze duurzaam zijn, maar is dit wel echt zo? De mode-industrie is de op een na meest vervuilende industrie in de wereld. Om deze reden wordt duurzaamheid door veel merken gezien als een “trend”. Wij stellen daarom iedere donderdag een modemerk aan je voor dat écht duurzaam is. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Wunderwerk.

Wunderwerk

Wunderwerk is opgericht door de twee mannen: Heiko Wunder en Tim Brückmann met de visie: duurzame stijlvolle kleding de standaard maken in de mode industrie. De stijl van Wunderwerk wordt omschreven als “metropolitan-casual”: gedomineerd door de grote stad, eenvoudig, met lichte scandinavische invloeden.

https://www.instagram.com/p/B7WOXvCIDVq/?utm_source=ig_web_copy_link

de slogan van Wunderwerk is: “wunderwerk – meer dan biologisch” Wunderwerk wil namelijk, zoals hierboven ook is verteld, dat duurzame kleding de standaard wordt in de mode industrie en daarom wordt hun kleding naast ecofashion-beurzen ook getoont op normale fashion-beurzen.

Wunderwerk maakt zoveel mogelijk gebruik van gecertificeerde materialen tot in de kleinste details. Van de stoffen tot de ritsen en de knopen.

Dankzij innovatieve en milieuvriendelijke wasstraten is het waterverbruik voor een jeans van wunderwerk teruggebracht tot 3 á 9 liter , terwijl normaal gesproken de jeansproductie gemiddeld 90 tot 160 liter per broek verbruikt. 

https://www.instagram.com/p/B3ZDcIlo0vo/?utm_source=ig_web_copy_link

Onze favorieten uit de collectie:

Meer duurzame merken? Check dan deze pagina!