Veja: sneakers die leuk én duurzaam zijn

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden. Veel bedrijven zeggen namelijk dat ze duurzaam zijn, maar is dit wel echt zo? De mode-industrie is de op een na meest vervuilende industrie in de wereld. Om deze reden wordt duurzaamheid door veel merken gezien als een “trend”. Wij stellen daarom iedere donderdag een modemerk aan je voor dat écht duurzaam is. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Veja.

Veja

Veja bestaat al sinds 2005 en maakt sneakers die sociaal verantwoord zijn. Sebastién Kopp en Francois-Ghislain Morillion hebben Veja opgericht en gekozen voor sneakers, omdat ze vinden dat sneakers symbool staan voor deze generatie en grote problemen veroorzaakt voor de globalisering door middel van de productie en de levensduur.

Het ontwerpen van de schoenen begint allemaal met een schets en duurt langer dan de ontwerpen van een schoen bij grotere merken. Er wordt veel aandacht besteed aan elk onderdeel van het productieproces, zodat je de sneakers over 10 jaar nog steeds kunt dragen. Veja werkt direct met de producenten en maakt dus geen gebruik van een tussenpersoon. Zo houden ze zelf het volledige overzicht op de productie en scheelt het veel geld. Veja gebruikt veel gerecycled materiaal en maakt van bijvoorbeeld gerecyclede plastic flessen, innovatieve sneakers. Ook maken ze gebruik het zogeheten C.W.L. wat een veganistisch en biologisch alternatief is van leer. Naast plastic flessen recyclen ze ook polyester en maken ze ook gebruik van andere innovatieve stoffen zoals vissenleer.

Elk jaar blijft Veja controleren of er nog wordt voldaan aan hun eisen en regels waar aan moet worden voldaan tijdens te productie. Zodat ze ook elk jaar steeds meer kunnen groeien.

Onze favorieten uit de collectie:

Bekijk hier online verschillende sneakers van Veja. Veja werkt direct met de producenten en maakt dus geen gebruik van een tussenpersoon. Zo houden ze zelf het volledige overzicht op de productie en scheelt het veel geld.