Word je nou echt dikker van alcohol?

We drinken maar wat graag een glaasje fles wijn. Daar doen wij niet moeilijk over, de vrijmibo is voor ons de manier om het weekend in te luiden. We weten heus wel dat er 150 calorieën in een glaasje wijn zitten, dus ja. Dik worden van alcohol dat wisten we wel. Maar toen we dit hoorden keken we elkaar vragend aan, gaat de borrel nog door vanmiddag?

 

Dit gebeurt er met je lichaam als je alcohol drinkt

Als je alcohol drinkt, of hebt gedronken, is jouw lichaam namelijk niet in staat om vet te verbranden. Je lichaam gaat meteen aan de slag met de alcohol in je lichaam en slaat de suiker en het vet op in je lichaam. Dus als jij een kaasje eet onder het genot van een glaasje wijn, slaat jouw lichaam dat kaasje direct op. En doordat je alcohol drinkt heb je ook nog eens sneller zin in een kaasje of een chipje.

 

Alcohol zorgt er dus voor dat je stopt met verbranden. Dus als jij na een glaasje wijn nog van plan was om te gaan sporten, dan kun je net zo goed gewoon lekker op de bank ploffen want het heeft toch geen zin meer, niet als je het doet om af te vallen.

Wij gaan dit nog even uitvoerig bespreken, onder het genot van een flesje wijn. Cheers to the weekend! 

 

READ NEXT
De lekkerste alcoholvrije cocktails
Dit doet alcohol drinken met je haar
Dé ultieme partysnack: Oreos met alcohol

Photo credit: ZsaZsaBellagio